Vakantie Miami

Miami is één van de bekendste steden van de Verenigde Staten. De stad is gelegen in Florida en is vooral erg geliefd vanwege de zon en de stranden. Toeristen gaan vooral naar Miami om te kunnen genieten van de zon. Er is echter nog genoeg te zien en te doen tijdens een vakantie Miami.

Bezienswaardigheden in Miami

Miami is voor de meeste toeristen erg in trek vanwege de stranden. Veel mensen gaan richting Miami Beach om heerlijk te kunnen ontspannen. De stad heeft echter veel meer boeiende bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld naar de wijk Little Havana, waar veel Cubaanse immigranten wonen. Je vindt hier dus ook echt de Cubaanse stijl, waardoor er veel sfeer en gezelligheid hangt. Ook mooi is het Spaanse klooster, dat 1141 is gebouwd. Villa Vizcaya is een prachtige villa in Miami, die ontworpen is door Burrall Hoffman. Wil je de stad van bovenaf bekijken? Dan kun je naar de Freedom Tower. Dit gebouw heeft een hoogte van 78 meter.

Attracties in Miami

Miami heeft verschillende attracties waar je heen kunt gaan. Eén van de oudste attracties is Parrot Jungle Island. Het is een eiland waar honderden papegaaien wonen. Behalve papegaaien vind je er ook andere exotische diersoorten. Dit eiland is niet de enige plek om dieren te bekijken. Bijvoorbeeld in Miami Zoo of in het Miami Seaquarium. Miami ligt ook redelijk in de buurt van Everglades National Park. Dit is een natuurgebied waar je een tocht kunt maken in een air boat. Het is ook mogelijk om er te wandelen. In de Everglades kun je veel bijzondere flora en fauna zien.

Musea

Wanneer je tijdens je zonvakantie ook nog eens wat cultuur wilt snuiven, kun je een aantal musea bezoeken. Met de kinderen kun je gezellig naar het Miami Children Museum. Een kleurrijk museum waar kinderen leren om samen te spelen. Een ander leuk museum is Historical Museum of Southern Florida, waar je alles te weten kunt komen over de geschiedenis van het Zuiden van de staat Florida.

Winkelen

Toeristen komen niet alleen naar Miami voor het strand, maar ook om te winkelen. Er zijn veel verschillende winkelmogelijkheden. Waar je vooral moet zijn is in de omgeving van Licoln Road. Hier vind je autovrije straten en talloze winkels. Er zijn kleine winkeltjes, maar ook grote zaken van bekende merken. Je kunt ook naar Miracle Mile Dit is een wijk waar je veel exclusieve winkels kunt vinden. Er zijn ook veel antiekzaken en bruidszaken. Tevens kun je naar Dolphin Mall, het grootste winkelcentrum van Miami. E kunt hier alles vinden wat je nodig hebt.

Uitgaan in Miami

Wil je uitgaan in Miami? Dan zul je vooral in de richting van Miami Beach moeten gaan. Hier vind je namelijk de meeste uitgaansgelegenheden. Denk hierbij aan cafés met livemuziek en gezellige discotheken. In Miami Downtown vind je ook nog verschillende uitgaansgelegenheden.Je kunt ook altijd besluiten om het Lincoln Theatre te bezoeken. Hier kun je optredens zien van beroemde orkesten. Een avondje naar de bioscoop behoort ook tot de mogelijkheden.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Miami is de afgelopen jaren flink verbeterd. Er zijn verschillende bussen die je kunt nemen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat het mogelijk is dat je ergens moet overstappen. Ook kun je een rit maken met de tram. De tram komt alleen niet overal, dus daar moet je wel rekening mee houden. Voor zowel de bus als de tram kun je een speciale dag- of weekkaart kopen. Eventueel zou je ook nog kunnen kiezen voor de taxi. Deze is in Miami echter niet goedkoop en wanneer je niet goed oplet, betaal je nog meer dan nodig. Een auto huren is natuurlijk altijd een mogelijkheid, wanneer je liever niet met het openbaar vervoer gaat.