South Beach

South Beach is een strand en een wijk in Miami. Het is het populairste strand van de stad en vooral toeristen komen hier heel erg graag. Het strand is een ware bron voor ontspanning en rust.

Geschiedenis South Beach

South Beach was niet altijd een belangrijke badplaats. In 1870 was het landschap bedoeld voor de boeren en werd er vooral kokos geoogst hier. In 1912 werd er door een zakenman een stad gebouwd, met uitzicht op de zee. South Beach was hiermee het eerste gedeelte van de stad Miami zoals we die nu kennen. In 1926 werd South Beach voor een groot gedeelte verwoest door een zware orkaan. Niet alle gebouwen wisten dit te overleven, maar er zijn ook enkele bouwwerken blijven staan. De jaren die volgden werd er steeds meer gebouwd en koos men vooral voor bouwwerken in de Art Deco stijl. Het toerisme ging met sprongen omhoog en tegenwoordig wordt South Beach gezien als een heel modern stadsdeel en is het strand uitermate populair bij mensen.

Strand

Het strand van South Beach is razend populair. Je kunt hier heerlijk genieten van zon en zee, maar er zijn natuurlijk ook talloze activiteiten mogelijk. Zo kun je verschillende sporten op het strand doen, zoals beachvolleybal of beachvoetbal. Op de boulevard kun je skaten of fietsen en de zee is ideaal om in te zwemmen, surfen o voor een boottocht. Je kunt ook een speciale surfcursus doen.

Art Deco

South Beach staat erg bekend om de gebouwen in de Art Deco stijl. Er zijn meerdere gebouwen die je bijvoorbeeld tijdens een leuke stadswandeling kunt bekijken. Er worden ook tours gegeven, waarbij je meer uitleg krijgt over deze bouwwerken. Liefhebbers va Art Deco moeten dit zeker eens doen.

Boulevard

Op de boulevard vind je veel leuke winkeltjes. Denk hierbij aan souvenirwinkels of echte strandwinkels. Behalve de vele winkeltjes heb je ook nog de mogelijkheid om ergens te eten. En of dat nou een luxe visrestaurant is of een simpele burgertent, het is allemaal aanwezig hier. Houd er wel rekening mee dat niet overal Engels wordt gesproken, maar dat in sommige winkels en restaurants de voertaal Spaans is.

Uitgaan

Uitgaan kan ontzettend goed in South Beach. Er zijn talloze kroegen, cafés en discotheken waar je tot diep in de nacht kunt feesten. Ook zijn er diverse strandtenten waar geregeld leuke feesten worden gehouden. Sommige discotheken en strandtenten zijn zeer exclusief en hier kom je dus niet zomaar naar binnen, maar er zijn nog genoeg andere mogelijkheden voor een leuke avond weg.