Michigan

Michigan/Michigan is één van de staten in Amerika. Het is een staat waar je vooral veel natuur kunt vinden. Zo heb je er bijvoorbeeld het wereldberoemd Lake Michigan, maar er zijn nog meer grote natuurgebieden en ook de rotsformaties en bossen hier zijn de moeite waard.

Over Michigan

Michigan is een staat in Amerika en deze ligt in het noorden van het land. Ook ligt het in het merengebied van Amerika. En deze grote meren vormen een natuurlijke grens met Canada. De staat bestaat uit twee schiereilanden. De hoofdstad is Lansing, maar de grootste en bekendste stad is Detroit. Michigan is vooral geliefd bij toeristen die een rondreis willen maken en onderweg veel willen zien.

Detroit

Detroit is de grootste en bekendste stad van Michigan. De stad is vooral bekend vanwege de auto-industrie en drie bekende automerken zijn hier ontwikkeld. Dit zijn Ford, General Motors en Chrystler. Voor toeristen is vooral het historische centrum interessant. Hier zijn veel musea en boeiende gebouwen te vinden. Deze musea zijn gericht op kunst, geschiedenis en natuurlijk op auto’s!

Natuur

In Michigan heb je prachtige natuur. Niet alleen heb je er de grote meren, maar ook zijn er bergen en bossen en heb je er een enorme diversiteit aan flora en fauna. Er komen talloze diersoorten voor in Michigan, denk aan wolven, coyotes, herten, vogels, insecten en reptielen. De prachtige watervallen in Michigan mag je ook zeker niet overslaan!

Lake Michigan

Heel erg bekend is natuurlijk Lake Michigan. Dit meer behoort tot de vijf grote meren van Amerika en het heeft een oppervlakte van 57.994 vierkante kilometer. Er is een strand bij dit meer, waar je tijdens mooie zomerdagen prima kunt genieten van de zon en het water. Aan het meer vind je enkele grote steden, zoals Chicago en Milwaukee.

Isle Royale National Park

Isle Royale National Park is te vinden in het Bovenmeer, een ander meer in Michigan. Het nationale park bestaat uit ongeveer 450 kleine eilandjes. Het is het kleinste nationale park van Amerika, maar daardoor niet minder interessant om te bezoeken. Je kunt een boottocht maken langs de eilanden. In het nationale park leven verschillende dieren, waaronder wolven en herten.

Rondreizen

Michigan is ideaal voor een rondreis. Zo’n rondreis kan worden gecombineerd met staten als Illionois, Indiana en Ohio. Je kunt tijdens een rondreis zelf bepalen wat je bezoekt en waar je verblijft. Een rondreis kan met de auto of motor, maar ook heel goed met de camper. Op veel plekken onderweg kun je verschillende overnachtingsmogelijkheden vinden, zoals hotels en campings. Vooraf reserveren is wel verstandig.