Vakantie Myrtle Beach

Myrtle Beach/Myrtle Beach is een stad in de Amerikaanse staat South Carolina. De stad ligt aan de oostkust en wordt gezien als een leuke en gezellige badplaats in Amerika. Elk jaar komen er rond de veertien miljoen toeristen naar de stad om te genieten van zon, zee, strand en leuke attracties. Ontdek zelf ook waarom Myrtle Beach zo leuk is om te bezoeken.

Bezienswaardigheden in Myrtle Beach

De meeste toeristen komen naar Myrtle Beach vanwege de stranden. De stad kent twee bekende stranden die je kunt bezoeken: North Myrtle Beach en Surfside Beach. Surfside Beach heeft ook wel de bijnaam ‘The Family Beach’, omdat het echt geschikt is om met kinderen te bezoeken. Leuk om te bezoeken is The Boardwalk. Dit is een weg van zo’n twee kilometer lang en je vindt hier de leukste plekken van de stad. In de zomer zijn er tevens veel evenementen en festivals op de Boardwalk te vinden. In de omgeving kun je boottochten maken, waarbij je de kans hebt om dolfijnen en walvissen te spotten.

Attracties in Myrtle Beach

Wil je even weg met je familie van het strand en iets heel anders doen? In Myrtle Beach heb je talloze attracties. Je kunt bijvoorbeeld naar het attractiepark Family Kingdom Amusement Park. Hier vind je meer dan dertig verschillende attracties. Of ga naar Wonderworks, een attractiepark dat je binnen kunt vinden. Ook heel leuk is natuurlijk om op warme dagen een Waterpark op te zoeken. Voorbeelden zijn Myrtle Waves Water Park en Wild Water & Wheels. Hier kun je van spectaculaire waterglijbanen en je de hele dag vermaken. Raceliefhebbers hebben ook iets moois in deze stad: NASCAR! In het NASCAR Speedpark kun je met het hele gezin genieten van auto’s, races en attracties. Je kunt er ook voor kiezen om naar NASCAR Racing Experience te gaan. Hier kun je ervaren hoe het is om in een echte racewagen te rijden. Wil je een bijzonder Aquarium bezoeken? Ga dan naar Ripley’s Aquarium. Dit is geheel in de stijl van de Ripley’s Musea en het is tevens één van de best bezochte attracties van de staat South Carolina.

Musea

In Myrtle Beach kun je ook prima terecht voor interessante musea. Zo kun je naar het Battleship North Carolina. Dit is een gevechtschip waar je een kijkje in kunt nemen. Je komt er meer te weten over bijvoorbeeld de geschiedenis van gevechtsschepen. Bij Hopesewee Plantation kun je ervaren hoe de mensen in de achttiende eeuw leefden. Heb je meer met auto’s? Dan kun je naar Wheels of Yesteryears. Hier vind je een enorme collectie auto’s. Met de kinderen kun je goed naar Ripley’s Believe it or Not! Waar je allerlei vreemde en bizarre dingen kunt bekijken.

Winkelen

Wil je winkelen in Myrtle Beach? Ga dan zeker naar de Boardwalk. Dit is dé plek waar je moet zijn als je leuke souvenirs en bijzondere spullen kunt vinden. Myrtle Beach heeft daarbij ook nog eens meerdere winkelcentra, zoals Coastal Grand Mall en Tanger Outlet Center.

Uitgaan in Myrtle Beach

Het uitgaansleven van Myrtle Beach is ontspannend en veelzijdig. Er zijn strandtenten, discotheken, bars en cafés. Ook zijn er regelmatig live optredens en festivals in de stad te vinden. Wanneer je wilt uitgaan, kun je het beste naar de Boardwalk. Hier vind je de meeste uitgaansgelegenheden en zal je zeker een geslaagde avond hebben.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer is er niet of nauwelijks in Myrtle Beach. Er is wel een treinstation en je kunt hiermee naar andere steden in de buurt reizen. Ook rijden er wel wat taxi’s in de omgeving. Veel bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar te vinden, dus dit is doorgaans geen probleem. Voor bezienswaardigheden die verder weg zijn of wanneer je niet goed te been bent, wordt het aangeraden om een auto te huren.