Vakantie Nashville

Nashville/Nashville is de hoofdstad van Tennessee in Amerika en de stad wordt gezien als een echte muziekstad. Ook is het een studentenstad, want er zitten meerdere universiteiten in de stad. Hierdoor weet je zeker dat je naar een gezellige stad op vakantie zult gaan.

Bezienswaardigheden in Nashville

Nashville is niet alleen een muzikale stad, maar ook een historische stad. Zo kun je bijvoorbeeld het Belmont Mansion bekijken. Dit is gebouwd in 1853. Ook zijn er verschillende replica’s van forten in de stad te vinden. Denk hierbij aan Fort Nashborough en Fort Negly. Ook bijzonder is Musica, het grootste bronzen beeld van de Verenigde Staten. Het beeld staat voor de muziek die Nashville groot heeft gemaakt. In Nashville kun je ook veel tours maken. Zoals een stadswandeling of een bustour waarbij een gids je alles kan vertellen over de geschiedenis van de stad.

Attracties in Nashville

Nashville heeft een aantal interessante attracties die je kunt bezoeken. Erg leuk is bijvoorbeeld het Adventure Science Center. Je kunt hier alles over de ruimte te weten te komen. Het is vooral leuk om met de kinderen te bezoeken, omdat zij lekker interactief bezig zijn. Ook erg leuk is natuurlijk de Nashville Zoo. Hier vind je rond de 350 verschillende diersoorten. Wil je wat meer spanning? Ga dan naar Treetop Adventure Park. Hier vind je meer dan honderd spannende uitdagingen hoog in de lucht, zoals touwbruggen. Reserveren vooraf wordt wel aangeraden wanneer je naar Treetop Adventure Park gaat.

Musea

Omdat Nashville een echte muziekstad is én veel historie kent, zijn er logischerwijs erg veel musea die je kunt bezoeken. Enkele voorbeelden van musea zijn Lane Motor Museum, Tennessee State Museum, The Johnny Cash Museum en National Corvette Museum. De meeste musea zijn redelijk bij elkaar in de buurt te vinden en je kunt er daardoor gemakkelijk meerdere op één dag bezoeken.

Winkelen

Nashville staat niet bekend als winkelstad, maar toch zijn er verschillende plekken waar je goed kunt winkelen. Er zijn verschillende winkelcentra en ook vind je in Nashville kleine, bijzondere winkeltjes. Enkele leuke winkelcentra zijn Opry Mills, The Mall at Green Hills en Rivergate Mall. Het zal je vast niet verbazen dat er in Nashville tevens aardig wat muziekwinkels te vinden zijn. Denk aan winkels met muziekinstrumenten en cd’s.

Uitgaan in Nashville

Nashville is een geweldige stad om uit te gaan. Stap gewoon eens willekeurig een bar in. De kans is groot dat je wordt getrakteerd op een live optreden. Er zijn erg veel (beginnende) bands en artiesten die optreden in uitgaansgelegenheden. En er zijn optredens in alle denkbare genres. Al zul je vooral blues, jazz en country tegenkomen. Goed uitgaan kan in de wijken The Gulch, Midtown en Downtown. Vergeet ook zeker niet naar Music Valley te gaan, omdat je hier vooral veel leuke optredens kunt treffen. Cocktailbars zijn ook goed aanwezig in Nashville en wanneer je naar een stand-up comedyshow wilt, dan zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Nashville is redelijk goed geregeld. Er zijn bussen waar je gebruik van kunt maken. Er zijn voldoende bushaltes waar je op en uit kunt stappen en er zijn ook verschillende informatiecentra waar je een plattegrond van het netwerk kunt regelen. Behalve de bus heeft Nashville ook een stadstrein. Deze stadstrein heeft zes verschillende haltes en hiermee kun je dus zo’n beetje overal komen. Het is natuurlijk ook mogelijk om met de taxi te reizen. Je moet er wel rekening mee houden dat dit wat aan de dure kant kan zijn. Veel toeristen kiezen voor een huurauto tijdens hun vakantie. Nashville heeft veel parkeerplaatsen en een huurauto is dus een goede oplossing. Let wel op wanneer je een avondje gaat stappen. Er wordt erg streng gecontroleerd of mensen gaan rijden nadat ze alcohol hebben gedronken. Zorg dus dat je hoge boetes voorkomt en neem het zekere voor het onzekere.