Nevada

Nevada/Nevada is de staat die we vooral kennen door de stad Las Vegas, maar de staat heeft veel meer te bieden. Er zijn veel bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie kunt bekijken. Nevada is namelijk een prachtige staat om te bezoeken.

Steden

De bekendste stad in Nevada is natuurlijk Las Vegas. Dit is de entertainmenthoofdstad ter wereld. Je vindt er enorme hotels met casino’s, prachtige shows en spectaculaire attracties. Ook zijn er veel mogelijkheden om te eten en natuurlijk kun je in Las Vegas ook terecht wanneer je wilt trouwen. Las Vegas is niet de enige gokstad. In Nevada vind je namelijk ook de stad Reno. Na Las Vegas is dit de grootste gokstad van het land. Dwars door het centrum van Reno stroomt de rivier Truckee en één keer per jaar vindt hier het festival Burning Men plaats. De hoofdstad van Nevada is Carson City. Dit is een leuke stad om te bezoeken. Zo kun je er bijvoorbeeld een ritje maken in een stoomtrein.

Natuur

Nevada is een staat met een boeiend landschap. Je hebt er schitterende rotsformaties, woestijnen en prachtige natuurgebieden. Een gedeelte van Death Valley ligt in Nevada. Dit is de warmste plek op aarde, maar doods is het er zeker niet. Er zijn verschillende cactussen te zien en ook leven er veel dieren. Zorg wel dat je genoeg water bij je hebt als je hier bent. Een ander bekend natuurschoon in Nevada is Lake Tahoe. Rondom het meer vind je prachtige bergen en rotsformaties en kun je mooie wandelingen maken. Op het water zijn talloze wateractiviteiten mogelijk.

Hoover Dam

Een bekende bezienswaardigheid in Nevada is Hoover Dam. Hoover Dam is één van de grootste dammen ter wereld. Deze dam wordt gebruikt om energie op te wekken en is prachtig om te bezoeken. Veel mensen gaan hier bijvoorbeeld heen wanneer ze in Las Vegas zitten. Het is dan niet zo ver rijden naar Hoover Dam.

Gokken in Nevada

Nevada staat bekend als staat waar je veel kunt gokken. Dit komt omdat het in de staat legaal is om te gokken. Hierdoor vind je niet alleen in steden als Las Vegas en Reno veel gokmachines, maar ook in veel dorpjes en andere steden vind je mogelijkheden om te gokken.

Rondreis

Nevada is een prachtige staat om te bezoeken tijdens een rondreis. Vaak wordt Nevada gecombineerd met staten in de buurt, zoals Californië, Idaho, Wyoming, Arizona en Utah. Tijdens een rondreis door Nevada kun je bizarre steden en prachtige natuur heel goed met elkaar combineren.