Vakantie New Orleans

New Orleans/New Orleans is een stad in de Amerikaanse staat Louisiana. Ook ligt New Orleans op de oevers van de rivier de Mississippi. De stad wordt ook vaak The Big Easy genoemd. De stad staat bekend om de gemoedelijke sfeer en de Jazzmuziek. Veel mensen kennen New Orleans ook omdat de stad in 2005 werd getroffen door de orkaan Katrina. Hoeveel schade de orkaan heeft aangebracht is nog steeds zichtbaar, maar ondanks dat is er nog steeds veel te zien en doen voor de toeristen.

Bezienswaardigheden in New Orleans

New Orleans heeft veel mooie bezienswaardigheden. De bekendste buurt van de stad is French Quarter. In deze wijk vind je veel historische gebouwen. Enkele voorbeelden zijn het Hermann-Grima House, dat gebouwd is in 1831 en het Madame John’s Legacy, dat gezien wordt als één van de mooiste gebouwen van New Orleans. Een ander prachtig gebouw is de St. Louis Cathedral dat is gebouwd in 1724. Daarna is het nog twee keer herbouwd, omdat het is verwoest door brand en een orkaan. Breng tevens eens een bezoekje aan The New Orleans Jazz National Historical Park. In dit park worden grote Jazz-artiesten herdacht die uit de stad komen.

Attracties in New Orleans

New Orleans heeft een aantal leuke attracties voor een dagje weg tijdens je vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld naar Audubon Zoo. Dit is een dierentuin en museum in één. Je kunt er vooral veel zeldzame dieren vinden. Tevens is de dierentuin ruim opgezet, waardoor je er niet alleen van de dieren, maar ook van de natuur kunt genieten. Ook heel leuk is het Audubon Aquarium of the Americas. In dit aquarium vind je 600 verschillende vissoorten die je kunt bekijken. Een ander bijzonder uitstapje is naar de Botanische tuinen. Hier zijn meer dan 2.000 verschillende planten te bewonderen en je bent er omringd door rust.

Musea

New Orleans heeft een groot aanbod musea. Er zijn tientallen musea en er is voor ieder wat wils. Er zijn echte kunstmusea, zoals The New Orleans African American Museum, Orlando Museum of Art en Ogden Museum of Southern Art. Houd je meer van geschiedenis? Ga dan naar musea als Louisiana’s Civil War Museum of The National World War II Museum.

Winkelen

New Orleans heeft veel winkelmogelijkheden. Er zijn sowieso ontzettend veel markten, waar dankzij de straatartiesten erg veel sfeer hangt. In New Orleans zijn ook veel alternatieve winkels, die zijn gericht op Voodoo en Wicca.

Uitgaan in New Orleans

Wie op vakantie gaat naar New Orleans, moet absoluut een keer een avondje stappen. Het uitgaansleven van New Orleans is namelijk zeer de moeite waard. Vooral gezellig is het op Bourbon Street. Hier vind je alleen maar cafés en elk café straalt gezelligheid uit. In veel cafés en bars vinden optredens plaats van Jazzartiesten. Er zijn tevens veel theaters in New Orleans, waaronder Le Petit Theatre. Ook heel leuk is om ’s avonds een boottocht te maken over de Mississippi. Dit kan bijvoorbeeld met de Steamboot Natchet. Hier moet je van tevoren wel voor reserveren.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in New Orleans wordt vooral geregeld door de bussen die er rijden. Er zijn verschillende buslijnen en doorgaans moet je ongeveer een half uur tot een uur wachten. Sommige locaties kunnen wat lastiger te bereiken zijn, omdat je onderweg moet overstappen. De taxi is ook een mogelijkheid, maar hier betaal je doorgaans erg veel geld voor. Veel toeristen huren daarom liever een auto om de stad te kunnen verkennen. Wel moet je op veel plekken parkeergeld betalen. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden. Wat een goedkoper alternatief kan zijn, is om een fiets te huren. New Orleans is namelijk zeer geschikt om te fietsen. New Orleans is één van de weinige steden in Amerika waar de fiets geregeld wordt gebruikt.