Vakantie New York

New York/New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en staat bekend om de vele wolkenkrabbers en de gele taxi’s. Veel mensen dromen ervan om deze bruisende stad eens te bezoeken. New York kent twee bijnamen: ‘The City That Never Sleeps’ en ‘The Big Apple’. De stad is gelegen in de staat New York, maar het is daar niet de hoofdstad van. Mensen die een stedentrip New York boeken, zullen van de ene verbazing in de andere vallen.

Bezienswaardigheden New York

De meeste bezienswaardigheden van New York zijn wereldberoemd. We hebben ze allemaal wel eens gezien in series, films of in nieuwsberichten. Veel mensen dromen er dan ook van om deze bezienswaardigheden tijdens een stedentrip New York in het echt te zien. Maak bijvoorbeeld een boottocht naar het Vrijheidsbeeld en word meteen getrakteerd op de skyline van New York. Je kunt ook het Empire State Building bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht over de hele stad. Ontdek de chaos en drukte van billboards en neonreclame op Times Square en zoek juist de rust weer op door een bezoekje aan Central Park te brengen. Ga ook zeker eens naar Ground Zero: dit is de plek waar ooit de Twin Towers stonden. Tegenwoordig is het een herdenkingsplaats.

Attracties in New York

New York/

Tijdens je vakantie New York, zijn er ook verschillende attracties die je kunt bezoeken. Ga bijvoorbeeld met het hele gezin een dagje naar de Bronx Zoo. Dit is de oudste dierentuin van de Verenigde Staten. Er zijn meer dan 4.000 dieren te vinden die in een natuurlijke omgeving leven. Je kunt ook naar de New York Botanical Garden, die al is opgericht in 1891. Het is één van de grootste botanische tuinen van de Verenigde Staten, waar je bijvoorbeeld een rozentuin en een oerbos vindt.

Musea

New York/

New York heeft verschillende wereldberoemde musea die je kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het Brooklyn museum, het American Museum of Natural History en het Guggenheim Museum. New York heeft ook minder bekende musea, zoals Museum of American Finance, waar je alles kunt vinden over de geschiedenis van de Amerikaanse financiële wereld.

Winkelen

New York is een paradijs voor de shopliefhebbers. Er zijn gigantische malls en indrukwekkende winkelstraten met winkels van topmerken. Fifth Avenue biedt talloze warenhuizen en winkels van grote designers. Ben je meer op zoek naar kleine en bijzondere winkels? Dan kun je terecht in Soho. In de wijk Chinatown vind je veel bijzondere en goedkope spullen.

Uitgaan in New York

New York wordt niet voor niets ‘The City That Never Sleeps’ genoemd. Het uitgaansleven van de stad is namelijk erg bruisend. Je kunt veel cafés en discotheken vinden in de wijken Soho en East West. Het uitgaansleven gaat vrijwel de hele nacht door. Wanneer je een echte theatervoorstelling wilt bijwonen, moet je op Broadway zijn. Zorg dat je wel op tijd bent met het reserveren van tickets, doe dit ruim voor je reis naar New York. Sommige voorstellingen zijn namelijk erg snel uitverkocht. Een leuke avond kun je ook beleven door een sportwedstrijd bij te wonen. Dit kun je bijvoorbeeld doen in het Yankees Stadion in Manhattan. Belangrijke wedstrijden zijn snel uitverkocht.

New York reizen aanbiedingen

Hieronder vind u een overzicht van New York reizen aanbiedingen.

Vakantiediscounter - New York tip
Expedia - New York (tip)
Tui - New York

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer van New York is perfect geregeld. Je kunt vrijwel overal komen met de metro tijdens je vakantie New York. De New York Subway kent meer dan vierhonderd stations en doorgaans hoef je niet langer dan tien minuten op een metro te wachten. Je kunt een speciale metrokaart kopen voor 29 dollar, deze is de hele week onbeperkt te gebruiken. Je kunt ook een gewone metrokaart kopen en deze vullen met een bepaald geldbedrag. Tevens kun je overal gratis plattegronden krijgen, zodat je precies weet waar alle metrostations te vinden zijn. Natuurlijk is het ook mogelijk om één van de ‘Yellow cabs’ te pakken. Houd er echter rekening mee dat het verkeer behoorlijk vast kan staan en een taxirit kan hierdoor een stuk langer duren.