9/11 Memorial en Financial District Tour

911 Memorial & Financial District tour/Wanneer je meer te weten wilt komen over het financiële leven van New York en de terroristische aanslagen van 11 september 2001 is de Memorial en Financial District Tour echt iets voor jou! Tijdens deze tour word je rondgeleid langs diverse imposante plaatsen in New York.

9/11

11 september 2001: vrijwel iedereen weet nog precies waar hij op dat moment was en waar hij mee bezig was. Op 11 september 2001, vaak aangeduid met 9/11, vonden in het noordoosten van de Verenigde Staten vier terroristische aanslagen plaats door middel van gekaapte passagiersvliegtuigen. De Islamitische terreurorganisatie Al Qaida en de Saoedi-Arabische Osama Bin Laden worden voor de aanslagen verantwoordelijk gehouden. Twee van de vliegtuigen doorboorden de Twin Towers van het World Trade Center in New York, een ander vliegtuig boorde in het Pentagon en een laatste vliegtuig stortte in de buurt van Shanksville Pennsylvania neer. Bij de aanslag, die als een van de grootste uit geschiedenis beschouwd wordt, kwamen bijna 3000 mensen om het leven. De plaats waar het World Trade Center gestaan heeft wordt tegenwoordig door velen Ground Zero genoemd. Op deze plaats staat het National September 11 Memorial & Museum.

Financial District

911 Memorial & Financial District tour/Het Financial District is een wijk in het zuidoosten van Manhattan, New York. In het Financial District bevinden zich de hoofdkwartieren van vele grote financiële instellingen, inclusief de New York Stock Exchange en de Federal Reserve Bank of New York. Het World Trade Center was tot de aanslagen van 11 september 2001 onderdeel van het Financial District. De hoek van Wall Street en Broad Street wordt vaak als het hart van het Financial District beschouwd.

Memorial en Financial District Tour

Voor wie meer te weten wil komen over zowel Ground Zero als het Financial District is de Memorial en Financial District Tour een echte aanrader. Tijdens deze wandeltocht kom je meer te weten over de terroristische aanslagen op 11 september en de periode die daarop volgde. Daarnaast kom je van alles te weten over de geschiedenis van het Financial District en de invloed die dit gebied heeft op New York en de Verenigde Staten. Je wordt rondgeleid door een ervaren gids met veel kennis van de effectenbeurs. Vele gidsen zijn op de een of andere manier persoonlijk betrokken geweest bij de gebeurtenissen op 11 september.

De tocht start op 15 Broad Street, die direct tegenover de New York Stock Exchange gelegen is. Na een korte kennismaking met de gids voert de tocht door Lower Manhattan. Er worden belangrijke gebouwen besproken en foto’s getoond van het straatbeeld van het vroegere Lower Manhattan. Je bezoekt onder andere de Federall Hall National Memorial, waar ooit het eerste capitool gesitueerd was.  Vervolgens breng je een bezoek aan een ontroerende tentoonstelling in de St Paul’s Chapel, welke een belangrijke rol gespeeld heeft na de terroristische aanslagen.

Tickets 911 Memorial & Financial District

Het is verstandig vooraf online kaartjes te bestellen voor de Memorial en Financial District Tour. De rondleidingen vinden plaats in kleine groepjes en door vooraf te reserveren ben je verzekerd van een plek. Je kunt kiezen uit twee tours: een rondleiding van 2 uur en een rondleiding van 2,5 uur. Tijdens de rondleiding van 2,5 uur breng je ook een bezoek aan het 9/11 Memorial. Bestel je kaartjes eenvoudig hier.