Battery Park

Battery Park/Battery Park is een stadspark in New York. Het is geen groot stadspark, maar ondanks dat kan het wel erg leuk zijn om hierheen te gaan tijdens een bezoek aan New York. Sowieso kun je vanaf dit park heel gemakkelijk richting het Vrijheidsbeeld reizen.

Over Battery Park

Battery Park is een stadspark dat ongeveer 8,5 hectare groot is. Het ligt op het eiland Manhattan, helemaal op het meest zuidelijke stukje van het eiland. Het park was tijdens de kolonisatie een belangrijke plek. Nederlandse kolonisten hadden hier batterij kanonnen neergezet  in de zeventiende eeuw. In de negentiende eeuw werd er een stadspark gemaakt op dit gebied. Vlakbij Battery Park staan enorme wolkenkrabbers die wel heel abrupt stoppen bij het park. Battery Park is vooral bekend omdat je er kunt opstappen op de veerboot naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island.

Castle Clinton

In Battery Park vind je Castle Clinton. Een fort dat er stond in 1812, in de tijd van de oorlog. Het fort – of kasteel – is vernoemd naar DeWitt Clinton, die toen de burgemeester van New York was. Het kasteel was eerder geopend voor bezoek en functioneerde als museum, maar is momenteel gesloten. Hoe lang dit zal duren is nog niet bekend.

De veerboten

Je kunt vanaf Battery Park de veerboot nemen naar het Vrijheidsbeeld en naar Ellis Island. De kaartjes hiervoor kun je kopen bij Castle Clinton. Het is ook mogelijk om online van tevoren de tickets te reserveren. Dit kan handig zijn wanneer je de garantie wilt hebben om met de veerboot mee te kunnen. Ook hoef je dan niet lang in de rij te staan op de dag dat je met de veerboot wilt. Beide eilanden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Monumenten

In Battery Park kun je verschillende monumenten bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan Castle Clinton National Monument, het Salvation Army Memorial, het Walloon Settlers Memorial en het East Coast War Memorial. Ook kun je een paar van de kanonnen zien waar het stadspark naar is vernoemd.

Aan de rand

Aan de rand van het Battery Park kun je enkele bijzondere wolkenkrabbers zien. Hierbij kun je denken aan het Whitehall Building. Een ander mooi gebouw is  Alexander Hamilton U.S. Custom House, dat werd gebruikt als douanekantoor. Het is sinds 1976 een historic landmark en tegenwoordig zit er een museum in dit bouwwerk. Het is leuk om hier eens een kijkje te nemen wanneer je toch in de buurt bent.

Hoe kom je bij Battery Park?

Battery Park is goed te bereiken. Je kunt er komen met de metro. Het is ook mogelijk een taxi te nemen naar dit stadspark. Dit is doorgaans wel wat duurder dan de metro, maar prima betaalbaar. Met de auto kun je er wat minder makkelijk komen, omdat je sowieso parkeerkosten moet betalen. Dit bedrag kan behoorlijk oplopen.