Bloomingdale's

Bloomingdale’s is een Amerikaanse keten van warenhuizen met diverse winkels verspreid door Amerika. Bloomingdale’s is in handen van Macy’s Inc. Bloomingdale’s wordt door vele winkelliefhebbers als hét winkelwalhalla beschouwd.

Geschiedenis Bloomingdale’s

Bloomingdale’s is aan het einde van de 19e eeuw gestart door de broers Joseph en Lyman Bloomingdale. Hun eerste winkel, de East Side Bazaar, opende in 1872 in New York en verkocht een veelheid aan Europese fashion items. In 1886 verhuisde het bedrijf naar 59th Street en Lexington Avenue. De winkelketen groeide en groeide, tot het in de jaren ’20 van de vorige eeuw een heel stadsblok in beslag nam. Dit was mede te danken aan de lucratieve reclamecampagne van de hand van Lyman Bloomingdale. Hij liet billboards, auto’s en zelfs paraplu’s volplakken met pamfletten met de boodschap “all cars tranfer to Bloomingdale’s”. In 1961 werden de eerste designer shopping bags uitgedeeld, welke al snel een collectors items werden. Tegen de jaren ’70 van de vorige eeuw was Bloomingdale’s een ware trekpleister, iedereen stopte op 59th Street en Lexington Avenue voor een kijkje bij Bloomingdale’s, zo ook Queen Elizabeth. Bloomingdale’s werd een plek om te zien en gezien te worden. Diverse nu overbekende ontwerpers, zoals Ralph Lauren en Perry Ellis, zijn begonnen in Bloomingdale’s.

Winkels

Bloomingdale’s kent tientallen filialen, verspreid over diverse Amerikaanse staten. De winkels verkopen onder andere kleding en schoenen van ontwerpers als Calvin Klein, Michael Kors, MARC by Marc Jacobs en Salvatore Ferragamo. Op 4 januari 202 maakte het bedrijf bekend enkele winkels te gaan sluiten, waaronder de Mall of America in Minnesota en een winkel in Oak Brook, Illinois.

Nieuwe winkels

Vrijwel jaarlijks worden er nieuwe locaties van Bloomingdale’s geopend. In de herfst van 2013 opent in Glendale een Bloomingdale’s, de achtste op rij in de omgeving van Los Angeles. De eerste Bloomingdale’s in Hawaï zal in de herfst van 2015 geopend worden. De winkel zal onderdeel uit gaan maken van de Ala Moana Center, het grootste winkelgebied in Hawaï. Het filiaal zal onder andere diverse designer spullen gaan verkopen, waaronder schoenen, accessoires, beautyproducten en woondecoratie.

Bloomingdale’s outlet

In augustus 2010 werd de eerste outlet van Bloomingdale’s geopend. De outlet winkel is gevestigd in het Potomac Mills winkelcentrum in Woodbridge, Californië. Op dit moment is dit de enige Bloomingdale’s outlet, hoewel Bloomingdale’s heeft aangegeven in de toekomst meer outlet winkels te willen gaan openen.

Biometrics body scan

Enkele winkels van Bloomingdale’s werken sinds kort met de Biometrics body scan. Met deze technologie hoef je niet langer pashokjes af te struinen, maar kun je vanuit huis met je Xbox Kinect kleding passen. De body scan neemt je maten op, waarna je de perfect passende jeans kunt uitzoeken.