Boottochten New York

Boottochten New York/New York kun je op veel verschillende manieren verkennen. Zo kun je met de metro naar verschillende bezienswaardigheden gaan, of een speciale bustour door de stad maken. Een andere mogelijkheid is om een boottocht te maken.

Bekijk hier een overzicht van alle boottochten en prijzen.

Boottochten in New York

Door de gunstige ligging, zijn boottochten in New York een prima manier om de stad beter te leren kennen. Er zijn lange boottochten, maar ook kortere, zodat er voor iedereen wel iets te doen is. Een boottocht zorgt voor een heel andere kijk op de stad. Zo is het een echte must om de skyline eens vanaf het water te bekijken. Er zijn meerdere boottochten die je kunt doen en elk tocht heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

Manhattan Boottocht

Er is een speciale boottocht waarbij je ongeveer drie uur lang onderweg bent. Je vaart dan om het eiland Manhattan heen en ziet onderweg alle highlights van Manhattan. Zo kom je bijvoorbeeld langs het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building en het Yankee Stadium. Je vaart ook een stuk over de Hudson Rivier. De boottocht kan in de ochtend of avond worden gemaakt.

Vrijheidsbeeld en Ellis Island

Eén van de meest populaire boottochten in New York is die naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Er zijn meerdere tours beschikbaar, waarbij je naar deze plaatsen gaat. Zowel lange, als kortere. Een boottocht kan zeker vijf uur duren, maar je wandelt er dan ook nog eens bij. Waar je wel echt rekening mee moet houden, is dat Ellis Island tijdelijk gesloten is vanwege de schade die orkaan Sandy heeft achtergelaten. Het is tot nu toe nog niet bekend wanneer het eiland weer open wordt gesteld voor publiek.

Dinner cruise

Dat New York er haast betoverend uitziet in het donker, weten de mensen vaak wel. Dat komt door de vele lampen. Dat de stad er vanaf het water ook geweldig uitziet in het donker, zal dus geen verrassing zijn voor velen. Leuk om dit eens te zien, bijvoorbeeld tijdens een dinner cruise. Je hebt een sfeervolle avond, met heerlijk eten en een prachtig uitzicht. Leuk als romantisch uitje bijvoorbeeld.

Boottochten New York/

Boottocht reserveren

Er zijn veel verschillende bedrijven waar je een boottocht kunt maken. De meeste boottochten zijn van tevoren al online te reserveren en dit wordt wel aangeraden. Immers zijn de meeste boottochten in New York erg geliefd en de plaatsen beperkt. Reserveren kan online en ruim van tevoren, maar reserveren kan bijvoorbeeld ook wanneer je al in New York bent. Je kunt dan bijvoorbeeld voor een boottocht over een paar dagen reserveren.

Bekijk overzicht van alle boottochten