Bronx - New York

Bronx/De Bronx is een stadsdeel van New York. Dit stadsdeel ligt in het noorden van New York en heeft voor de toeristen voldoende interessante dingen te bieden. Je moet hier dus zeker eens heen wanneer je op vakantie in deze wereldstad bent.

Over de Bronx

De Bronx (of The Bronx) ligt in het noorden van New York en in 1874 bij New York werd gevoegd. Het stadsdeel heeft zijn naam te danken aan Jonas Bronck. Hij kocht in 1639 het gebied van de Indianen door middel van ruilhandel. Je kunt de Bronx zien als een multicultureel stadsdeel. Er wonen veel latino’s en Afro-Amerikanen in dit gebied. The Bronx wordt gescheiden van het stadsdeel Manhattan door de Harlem River.

Bronx Park

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van de Bronx is het Bronx park. Hier kunnen toeristen ook heel goed heen, want behalve de mooie natuur heeft het park nog veel meer te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Botanische tuinen. Hier vind je prachtige bloemen en planten en kun je wellicht inspiratie opdoen voor je eigen tuin. Met de kinderen ga je natuurlijk naar de Bronx Zoo, die ook  in het Bronx Park is gelegen. Dit is de grootste stadsdierentuin van de Verenigde Staten en je kunt er dus veel verschillende diersoorten zien. Er zijn vooral veel bedreigde diersoorten in de dierentuin.

Yankees

Het honkbalteam de New York Yankees kun je bewonderen in het stadion dat te vinden is in de Bronx. Veel mensen willen heel graag eens een honkbalwedstrijd meemaken, dus tickets zijn heel snel uitverkocht. Houd dit dus goed in de gaten, zodat je toch naar een wedstrijd van de Yankees kunt gaan. Je kunt kaartjes online kopen, maar met een beetje geluk ook bij het stadion zelf, bijvoorbeeld wanneer er nog tickets over zijn.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in de Bronx is prima geregeld. Er zijn meerdere metrostations en je hoeft hier nooit lang op de metro te wachten. Natuurlijk rijden er ook gele taxi’s door de Bronx die je overal heen willen brengen. De taxi is echter wel wat duurder dan de metro.

Hotels

In de Bronx vind je verschillende hotels. Hoewel de meeste toeristen toch liever ergens anders verblijven, is dit stadsdeel prima om je vakantie door te brengen. Zorg er wel altijd voor dat je een hotel kiest vlakbij een metrostation, zodat je ook gemakkelijk naar andere wijken in New York kunt gaan.