Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge is de bekendste brug van New York. Het is een hangbrug en de brug verbindt Brooklyn met Lower Manhattan. Deze brug moet je zeker eens gezien hebben wanneer je een bezoekje brengt aan New York.

 

Brooklyn Bridge Bike Tour

Brooklyn Bridge/
De Brooklyn Bridge Bike Tour laat u per fiets op een veilige manier kennis maken met het beste van Manhattan. Fiets op het nieuwe fietspad langs de Hudson rivier. Fiets langs bekende punten in Manhatten en ffiets over de Brooklyn Bridge. De Brooklyn Bridge was ooit de grootste hangbrug ter wereld. Meer informatie & tickets.

Manhattan to Brooklyn NYC Walking Tour: Brooklyn Bridge and Dumbo

Brooklyn Bridge/
Deze unieke wandeltour neemt u mee van New York City over de Brooklyn Bridge naar Brooklyn zelf. Wanneer u over de Brooklyn Bridge loopt kunt u genieten van het mooie uitzicht over New York. Tijdens deze tour krijgt u van uw gids veel historische informatie over de Brooklyn Bridge. Meer informatie & tickets.


Bekijk alle attracties in New York City

Geschiedenis Brooklyn Bridge

De bouw van de Brooklyn Bridge begon in 1869 en duurde ongeveer veertien jaar. Het idee om de brug te maken kwam van ingenieur John Roebling, die tijdens een oversteek met de ferry vast kwam te zitten. De hangbrug is zo ontworpen dat hij enorm sterk is en dit werd bewezen toen in 1884 een karavaan van circusdieren over de brug ging. Hier zaten sowieso al 21 olifanten tussen. De brug heeft een lengte van 1,8 kilometer. Tussen de twee torens zit meer dan vierhonderd meter verschil en de brug is heel lang de langste hangbrug ter wereld geweest. In 1964 werd de Brooklyn Bridge een officieel historisch monument.

Brooklyn Bridge

Vooral opvallend aan de Brooklyn Bridge zijn de twee stenen torens. De torens hebben gotische bogen en zien er daardoor prachtig uit. De stenen torens zijn 84 meter hoog en vroeger waren dit hierdoor de hoogste bouwwerken van New York. Aan de torens zijn kabels bevestigd waar de brug aan hangt.

Met de auto

Het is natuurlijk mogelijk om met de auto over de brug te rijden. Veel mensen doen dit, zodat ze het eens gedaan hebben. Toeristen zien dit doorgaans toch wel als een echte must tijdens een vakantie naar New York. Er zijn ook bussen die over de brug gaan, maar je kunt natuurlijk ook altijd aan een taxichauffeur vragen of hij over de Brooklyn Bridge wilt rijden. Dit is ideaal wanneer je zelf niet zo goed durft te rijden in New York, of wanneer je geen huurauto hebt.

Te voet over de brug

De Brooklyn Bridge is ideaal voor de wandelliefhebbers. Er is een verhoogd voetpad op de brug en hierdoor heb je geen last van de auto’s en het drukke verkeer. Dit bevindt zich namelijk een verdieping lager. Je kunt vanaf het voetpad een prachtig zicht hebben op de twee torens van de brug, maar ook op de skyline van Lower Manhattan. Hier kun je zeker prachtige foto’s maken.

Brooklyn Bridge vanaf een afstand

Het is natuurlijk ook super leuk om de Brooklyn Bridge vanaf een afstand te bekijken. Er zijn meerdere plekken in New York waar je een prachtig zicht hebt op de brug. Het kan ook zeker de moeite zijn om eens overdag, maar ook ’s avonds te gaan kijken naar de brug. In het schemer ziet alles er immers weer compleet anders uit.

Ga terug naar de New York hoofdpagina