Brooklyn - New York

Brooklyn/Brooklyn is een stadsdeel in New York. Het is veruit het populairste gebied van New York. Er wonen erg veel mensen en ook toeristen komen graag naar Brooklyn. In dit stadsdeel kun je veel Nederlandse invloeden tegenkomen, dat maakt het voor Nederlandse toeristen wellicht nog interessanter om eens naar Brooklyn te gaan.

Over Brooklyn

In 1646 werd het stadje Breuckelen gesticht door een groep Nederlanders. De naam Brooklyn is een verbastering van de naam Breuckelen. Het duurde tot 1898 tot het een wijk werd van New York. Dit gebeurde nadat de Brooklyn Bridge werd voltooid. In Brooklyn heb je veel verschillende wijken. Zo heb je bijvoorbeeld Brighton Beach. In deze wijk vind je vooral veel Russische Joden. Er zijn ook een  paar grote zwarte wijken. Deze wijken hebben doorgaans en wat betere naam dan de wijken in The Bronx.

Bezienswaardigheden in Brooklyn

Brooklyn heeft veel te bieden voor de toeristen die naar New York gaan. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is waarschijnlijk wel de Brooklyn Bridge. Deze verbindt Brooklyn en Lower Manhattan met elkaar. De brug is de bekendste brug van New York en is in veel films en series te zien. Wat ook zeker interessant is, is Brooklyn Botanic Garden. Dit is een prachtige Botanische tuin die is opgericht in 1910. Behalve de verschillende planten en tuinen, vind je er ook kunstobjecten. Met de kinderen kun je een dagje naar de dierentuin gaan  Prospect Park Zoo is de dierentuin die je in Brooklyn kunt vinden. Het is geen grote dierentuin, maar toch kun je er een leuke tijd hebben. In totaal vind je er ongeveer honderd verschillende diersoorten.

Musea

In Brooklyn vind je tevens een aantal boeiende musea die je tijdens je vakantie in New York kunt bezoeken. Zo heb je er het Brooklyn Museum, dat al bestaat sinds 1897. In het museum vind je een collectie met ongeveer 1.5 miljoen verschillende objecten. Een ander leuk museum is het Brooklyn Children Museum. Dit is het eerste museum ter wereld dat volledig is gericht op kinderen, maar ook voor volwassenen is het een interessant museum om te bezoeken.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Brooklyn is erg goed geregeld. Er zijn meerdere metrostations en metro’s rijden hier doorgaans elke tien minuten. Je kunt met de metro ook gemakkelijk naar één van de andere stadsdelen van New York reizen. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een taxi. De gele taxi’s rijden overal, maar zijn wel wat duurder dan de metro.