Bryant Park

Bryant Park/Bryant Park is een stadspark in New York. Het is gelegen in Manhattan, midden tussen de wolkenkrabbers. In Bryant Park zijn bijna altijd wel evenementen te vinden. Ook biedt Bryant Park veel rust in de hectische omgeving.

Over Bryant Park

Bryant Park is een stadspark dat je kunt vinden in Manhattan in New York. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 39.000 vierkante meter en het heeft zijn naam te danken aan dichter William Cullen Bryant. Deze dichter was voorstander van de afschaffing van de slavernij. Voordat het naar de dichter werd genoemd, heette het park Reservoir Park. Bryant Park is geen groot park, maar biedt toch een oase van rust.

Drukte rondom het park

Bryant Park ligt midden tussen de wolkenkrabbers. Het park ligt  tussen 40th en 42nd Street bij 6th Avenue. Het ligt ook direct achter de bibliotheek van New York. Direct om het park heb je dus vooral veel drukte en chaos. Overal waar je kijkt zie je verkeer en mensen. In Bryant Park is dit heel anders en waan je je opeens in een compleet andere wereld.

In het park

In het Bryant Park vind je een aantal beelden, waaronder een beeld van William Cullen Bryant. Ook zijn er voldoende plekjes waar je even kunt zitten of tot rust kunt komen. Er zijn ook wat kraampjes waar je wat te drinken of een hotdog kunt kopen.

Activiteiten in Bryant Park

Met grote regelmaat zijn er activiteiten en evenementen in Bryant Park. Zo kunnen er bijvoorbeeld concerten zijn van grote artiesten, maar er zijn ook kleinere activiteiten. Doe bijvoorbeeld mee met een demonstratie Tai Chi of Yoga. Je kunt ook meedoen aan een dansles. Ook worden er lezingen gegeven van schrijvers waar je bij aanwezig kunt zijn. Speciaal voor kinderen zijn er ook nog eens verschillende activiteiten waar ze aan kunnen deelnemen. Er zijn ook wat bijzondere dingen die je kunt doen. Zo is er jaarlijks een modeshow en kun je meedoen aan het kampioenschap bowlen. De meeste activiteiten zijn gratis, maar soms moet je je wel van tevoren aanmelden.

Bryant Park bereiken

Bryant Park kun je gemakkelijk bereiken met de metro. Er is een metrostation vlakbij en metro’s rijden met grote regelmaat. Je kunt ook kiezen om er met de taxi heen te gaan. De taxi kan wel duurder zijn dan de metro, dus hier moet je wel rekening mee houden wanneer je de taxi neemt. Met een huurauto naar Bryant Park gaan wordt afgeraden vanwege gebrek aan parkeerplaatsen. Wanneer je toch een parkeerplek kunt vinden, kunnen de parkeerkosten hoog oplopen en dit wil je natuurlijk zien te voorkomen.