Bussen New York

Bus/Veel toeristen in New York kiezen ervoor om zich met te bus te verplaatsen. De bus is snel, efficiënt en goedkoop. Er zijn diverse buslijnen door de gehele stad. Wanneer je een bezoekje wilt brengen aan de belangrijkste bezienswaardigheden in New York is de hop-on, hop-off bus een aanrader.

Openbaar vervoer in New York

Wanneer je je in New York van de ene plek naar de andere plek wilt begeven, is het openbaar vervoer een ideaal vervoermiddel. Het openbaar vervoer in New York is namelijk erg goed geregeld. Zo kun je onder andere kiezen uit de metro, ferry en bus. Het metrosysteem in New York is erg snel en efficiënt. Sommige plekken zijn echter gemakkelijker te bereiken per bus.

Busvervoer in New York

Reizen per bus in New York is gemakkelijk, goedkoop en veilig. De bussen in New York zijn te herkennen aan de wit met blauwe kleur. Alle bussen in New York zijn voorzien van een digitaal bord met routenummer en de bestemming. Aan de kleuren van de borden bij de bushaltes kun je zien welke bussen er bij die halte stoppen. Zo geeft de kleur blauw aan dat er lokale bussen stoppen en kun je de halte van een nachtbus herkennen aan de zwarte kleur. De bus stopt overdag alleen op de aangegeven haltes. Tussen 22:00 en 05:00 kun je de buschauffeur ook vragen om op een plek langs de route te stoppen. Het busvervoer in New York is uitermate geschikt voor mindervaliden: elke bus is namelijk uitgerust met een rolstoellift.

Buslijnen in New York

Het busnetwerk in New York is een van de meest uitgebreide in Amerika. Er zijn meer dan tweehonderd busroutes die met elkaar de vijf stadsdelen beslaan. Er zijn speciale lijnennetkaarten verkrijgbaar waar alle buslijnen in een bepaald stadsdeel op staan, inclusief mogelijke overstappunten. Het busnetwerk in New York kent een handig systeem: bussen die hun route starten in de Bronx beginnen met Bx, die uit Brooklyn met een B, Manhattan begint met een M, Queens met een Q en Staten Island met een S.

Prijzen bus New York

Alle bussen in New York zijn voorzien van kaartlezers waarmee je automatisch kunt betalen door je buskaart er tegenaan te houden. Je kunt echter ook een kaartje in de bus kopen. Dit kan alleen met contant geld. Je kunt er ook voor kiezen vooraf een kaartje te kopen bij een automaat op een van de vele metrostations, een zogenaamde Metrocard. Er zijn verschillende soorten kaartjes te koop. Een enkele reis kost $2,50. Wanneer je vaker gebruik maakt van de bus is de zevendagen kaart een handige kaart. Hiermee kun je voor $30 een week lang onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in New York.

Hop-on, hop-off bussen

Wanneer je graag een toeristische route door de stad wilt maken, zijn de zogenaamde hop-on, hop-off bussen een aanrader. Deze speciale bussen leiden je langs alle toeristische attracties in New York. Er zijn twee verschillende hop-op, hop-off bussen: de “Red Gray Line double decker” bussen met een open dak en de “Blue City Sights NY” bussen met een optioneel glazen dak voor bescherming bij slecht weer. De bussen bieden allebei verschillende arrangementen aan. Kaartjes voor hop-on, hop-off bussen zijn verkrijgbaar vanaf $34.