Central Park

Central Park is het grootste stadspark van New York en het is hoogstwaarschijnlijk ook het bekendste park van de Verenigde Staten. Het park is een oase van rust in de o zo drukke stad. Wat heeft Central Park eigenlijk te bieden?

NYC Central Park Bike Rental

Central Park/
Fall in love with New York City’s Central Park as you bike around and explore the area at your own pace. Pick up your bike at a convenient location, just two blocks from Central Park. Fietsen huren en prijzen bekijken

 

Private Horse and Carriage Ride in Central Park

Central Park/
Enjoy a classic experience in New York City and enjoy an open-air carriage ride through stunning Central Park! Board a historic carriage, pulled by a beautiful horse, and enjoy a relaxing evening in the park with your loved one, friends or family. Meer informatie en prijzen

Central Park Movie Sites Walking Tour

Central Park/
Take two! Tour Central Park to visit more than 40 movie locations on this fascinating tour for film buffs and visitors alike. It's a fascinating way to visit Central Park and its many attractions.Bekijk prijzen en beschikbaarheid

 

Central Park

Central Park is geen klein park. Het heeft namelijk een totale oppervlakte van 341 hectare. Het park heeft een lengte van rond de vier kilometer en heeft een rechthoekige vorm. Het duurde zeker zestien jaar om het park aan te leggen. In 1965 werd Central Park een officieel historisch monument en in 1974 werd het een stedelijk monument. Veel mensen komen er om tot rust te komen of om lekker te sporten. Tevens is er ook nog aardig wat te bekijken in het park.

In het park

In Central Park zijn enkele noemenswaardige bezienswaardigheden te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Metropolitan Museum of Art. Dit is één van de belangrijkste en grootste kunstmusea ter wereld. Ook heb je het Belvedere Castle, dat is gebouwd in een mix van de gotische en de Romaanse bouwstijl. Het kasteel is gebouwd in 1869 en is vaak te zien in films en series. Ook kun je naar het Central Park Wildlife Center. Dit is een kleine dierentuin, die is verdeeld in drie gedeeltes. Dit kan leuk zijn om te bezoeken met bijvoorbeeld de kinderen.

Kunst

In Central Park zijn er verschillende kunstwerken te zien. Hierbij kun je denken aan beelden en monumenten. De beelden zijn bijzonder en voor sommige mensen ook wel verrassend. Zo is er een beeld van Alice in Wonderland en een beeld van Balto de sledehond. Maar ook kun je er een beeld vinden van Christoffel Columbus.

Ontspanning en sport

Central Park is ideaal om even lekker helemaal tot rust te komen. Maak een mooie wandeling of ga zelfs picknicken. Je kunt eventueel ook ergens gaan zitten en kijken naar de mensen die er allemaal voorbij lopen. Central Park staat ook bekend als locatie om te sporten. Je zult er dan ook veel hardlopers en fietsers tegenkomen. En zelf kun je natuurlijk ook een stukje joggen.

Hotels

Op loopafstand van Central Park vind je erg veel goedkope hotels. Voor veel toeristen is dit een hele prettige ligging, omdat ze heel gemakkelijk e rust kunnen opzoeken in een toch wel drukke stad. Je zou online kunnen kijken naar de mogelijkheden. Bekijk wel altijd de recensies van een hotel goed, want de kwaliteit is niet altijd heel erg goed van de hotels.

Ga terug naar de New York hoofdpagina