New York citypass

New York Citypass/Wanneer je een stedentrip maakt naar New York, dan is de kans wellicht aanwezig dat je erg veel wilt zien en doen. In dat geval kan de New York Citypass uitkomst bieden. Met deze pas kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken tegen een scherpe prijs. Dit scheelt je bakken met geld en het scheelt ook nog eens tijd, omdat je niet in de wachtrij hoeft te staan om een kaartje te kopen.

New York Citypass

De New York Citypass is een aanrader voor iedereen die naar New York reist en veel wilt zien. Je betaalt hier ongeveer 106 dollar voor (volwassenen). Wanneer je alle attracties los bezoekt, ben je veel meer geld kwijt. De prijs kan dan oplopen tot 182 dollar. Je kunt de New York Citypass online bestellen, maar het is ook mogelijk om de pas te kopen bij één van de attracties.

Welke bezienswaardigheden?

Je kunt in totaal zes verschillende bezienswaardigheden bezoeken met de New York Citypass. Zo kun je sowieso naar het Empire State Building Observation Deck voor een schitterend uitzicht over de hele stad. Ook kun je naar het American Museum of National History, het Metropolitan Museum of Art en Moma. Daarnaast zijn er nog twee bezienswaardigheden waarbij je zelf mag kiezen welke je bezoekt. Kies je voor Top of the Rock, of ga je liever naar het Guggenheim Museum? Ook heb je de keuze uit het Vrijheidsbeeld en de Circle Line Cruise. Let goed op, als je voor één van de keuze-bezienswaardigheden kiest, kun je het andere niet meer bezoeken met de Citypass. Natuurlijk kun je er alsnog zelf heen tijdens je stedentrip.

Boekje

Tickets uit de New York Citypass zijn niet geldig wanneer ze uit het boekje worden gehaald. Laat dit dus altijd doen door een medewerker bij de betreffende bezienswaardigheid.

Hoe lang is het geldig?

De New York Citypass is negen dagen geldig na het eerste gebruik. Een boekje dat niet gebruikt wordt is nog twaalf maanden geldig. Het is dus geen probleem om het ruim op tijd online te bestellen voordat je daadwerkelijk naar New York gaat.

Online bestellen

De New York Citypass is online te bestellen. Je hebt hiervoor wel een creditcard nodig. Bij het online bestellen kun je zelf kiezen of je de pas uitprint of laat versturen. Wanneer je het zelf wilt printen, kun je deze bon in New York omwisselen voor een echte New York Citypass. Dit kun je dan doen bij de eerste bezienswaardigheid waar je komt. Het laten versturen kan wel, maar dit kan door de verzendkosten wel prijzig zijn.