Drukte Shopping

Veel mensen gaan naar New York om te winkelen. Logisch, want de stad heeft ontzettend veel te bieden voor de mensen die graag willen shoppen. Waar je echter ook echt rekening mee moet houden, is dat het enorm druk kan zijn in de stad. Hoe voorkom je deze drukte? Wanneer kun je het beste winkelen?

Winkelen in New York

Winkelen in New York is een geweldige gebeurtenis. Je kunt goed winkelen in Manhattan, SoHo en Woodburry Comons. Dankzij de lage dollarkoers is het winkelen in New York ook nog eens vrij voordelig. Wie niet in New York zal slagen, zal waarschijnlijk nergens slagen. Je hebt er werkelijk alles: van luxueuze modewerken tot alternatieve kledingwinkels. Ook voor accessoires en elektronica kun je heel goed in New York terecht. Winkels zijn daarbij lang geopend. Genoeg redenen dus om lekker naar New York te gaan en je aankopen hier te doen.

Drukte

Waar je wel rekening mee moet houden, is de enorme drukte in de stad. New York is een echte wereldstad en het is dan ook niet heel verwonderlijk dat het er behoorlijk druk kan zijn. Hier moet je dus wel rekening mee houden, want wachtrijen bij bijvoorbeeld pashokjes en kassa’s zijn daar een direct gevolg van.

Wanneer is het vooral druk?

New York kent natuurlijk zijn drukkere en minder drukke periodes. Het is bijvoorbeeld een stuk drukker in vakantieperiodes of op vrij dagen, zoals feestdagen of weekenden. Ook na kantoortijden kan het een stuk drukker zijn. Houd ook altijd festiviteiten in de gaten. Als er festivals of sportevenementen in de stad zijn, zijn er doorgaans ook meteen heel veel meer toeristen en is het dus ook een stuk drukker.

Drukte voorkomen

Om drukte te voorkomen in New York, kun je het beste gaan winkelen op doordeweekse dagen en in de ochtenden. Dit zijn in het algemeen de rustigste tijden, maar houd er rekening mee dat het ook tijdens deze tijdstippen aardig druk kan zijn.

Aan de kassa?

De rijen bij de kassa’s kunnen erg lang zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je ook contant geld op zak hebt. De meeste Amerikanen betalen namelijk met creditcard en vaak zijn er speciale kassa’s waar je terecht kunt als je cash wilt betalen. Dit scheelt een hele hoop tijd.

Heb geduld

Zie het shoppen in New York vooral als een ervaring en stoor je niet teveel aan de drukte die je tegenkomt. Het is zonde als je je stoort tijdens het winkelen, terwijl het eigenlijk een waanzinnige ervaring hoort te zijn.