Ellis Island

Ellis Island/Ellis Island is een eiland in New York, waar je gemakkelijk kunt komen vanaf Battery Park. Het eiland is een interessante plek om eens te bezichtigen, omdat je er een andere vibe hebt dan in de rest van de stad.

Over Ellis Island

Ellis Island is een eiland dat in de negentiende eeuw werd gekozen als plek waar de immigranten het land binnenkwamen. In deze periode wilden veel mensen naar Amerika om de ‘big dream’ na te streven. Dit was voornamelijk in de periode tussen 1892 en 1954 het geval. Op Ellis Island moesten diverse vragen worden beantwoord om het land in te mogen. Een lange periode werd slechts twee procent geweigerd om het land in te mogen en de immigranten kwamen voornamelijk uit Europa en Azië. Tegenwoordig is Ellis Island gesloten en tegenwoordig is er een museum op het eiland te vinden, waar je meer kunt weten over de periode dat dit eiland gebruikt werd voor de immigratiecontrole.

Het museum

In 1990 is het museum op Ellis Island geopend voor publiek. Door middel van beeld, geluid en foto’s kun je te weten komen hoe de immigranten hier het land binnen kwamen. Ook kun je de Wall of Honor bekijken. Dit zijn de namen van de miljoenen mensen die het land binnen zijn gekomen. Het museum is te vinden in het gebouw van de immigratiedienst en je kunt dus ook meteen ervaren hoe het er vroeger was.

Combineren met het Vrijheidsbeeld

Ellis Island wordt door de meeste toeristen gecombineerd met een bezoek aan het Vrijheidsbeeld. Het is een prima combinatie en je hebt een leuke dag uit waarbij je enkele belangrijke historische plekken van New York kunt bekijken.

Veerboot Ellis Island

Om naar Ellis Island te komen, kun je gebruik maken van de veerboot. Het is verstandig om hier vooraf voor te reserveren, zodat je zeker weet dat je ook echt mee kunt. Toch kun je ook op het moment zelf besluiten om naar Ellis Island te gaan. Als je geluk hebt zijn er nog wel wat plekken vrij. De veerboot vaart meerdere keren per dag en het vertrekpunt is in Battery Park te vinden.

Vrijheidsbeeld & Ellis Island tour

Orkaan Sandy

Momenteel is Ellis Island gesloten voor toeristen vanwege de verwoestingen van Orkaan Sandy in oktober 2012. Op de officiële website van Ellis Island kun je precies zien wanneer het eiland weer geopend wordt voor toeristen. Houd dit dus goed in de gaten wanneer je tijdens je vakantie New York wilt gaan. Je weet dan tenminste waar je aan toe bent.