Empire State Building

Empire State Building/Het Empire State Building is het bekendste gebouw van New York. Het is een wolkenkrabber van 381 meter hoog en veel toeristen komen er vooral vanwege het prachtige uitzicht over de stad. Het gebouw is te vinden in de wijk Manhattan.

Geschiedenis Empire State Building

Het Empire Site Building bestaat sinds 1931. Het is in eerste instantie gebouwd omdat er in New York een strijd bezig was om het hoogste gebouw ter wereld te maken. Deze strijd ging in eerste instantie tussen 40 Wall Street en het Chrysler Building. In 1929 werd de bouw van het Empire State Building aangekondigd en dit zou nog hoger worden dan de twee gebouwen waar men reeds mee bezig was. Voor het Empire State Building was erg veel geld nodig en vooral veel gemotiveerde bouwers. De bouw verliep zeer voorspoedig en in een periode van slechts één jaar en 45 dagen werd het gehele Empire State Building gebouwd. Na de opening in 1931 bleek er een gebrek te zijn aan huurders. Daarom noemden veel mensen het gebouw het Empty State Building. Hier kwam verschil in 1953. Tot 1971 was het Empire State Building het hoogste gebouw ter wereld.

Toeristen en het Empire State Building

Voor toeristen is het Empire State Building zeer de moeite waard. Op de 86ste verdieping vind je een Observation Deck, waar je een prachtig uitzicht hebt over de hele stad. Dit is voor de meeste toeristen dé reden om het gebouw eens te bezoeken. Het uitzicht is werkelijk prachtig. Het Empire State Building is geopend van acht uur ’s ochtends tot twaalf uur ’s avonds en het zal je vast niet verbazen dat het uitzicht overdag en ’s avonds compleet anders is. Het is dan ook een aanrader om het Observation Deck op twee verschillende tijden te bezoeken.

Tickets Empire State Building

Het bezoeken van het Observation Deck van het Empire State Building kost je wel geld. Je kunt ter plaatse een kaartje kopen, maar er ook voor kiezen om dit online te doen. Wanneer je online je ticket besteld, hoef je niet in de lange rij te staan. Een ticket kost 25 dollar voor volwassenen en 22 dollar voor senioren. Kinderen betalen 19 dollar. Wil je nog meer bekijken tijdens je bezoek aan New York? Dan kun je ook kiezen voor een New York Citypass. Je bezoekt dan zes bezienswaardigheden tegen een scherpe prijs en bespaart hiermee erg veel geld.

Souvenirwinkel

In het Empire State Building zit een officiële souvenirwinkel op de tachtigste verdieping. Je kunt hier werkelijk alles vinden in het thema van deze wereldberoemde wolkenkrabber. De winkel is elke dag geopend tussen acht uur ’s ochtends en twee uur ’s nachts.

Koop hier uw tickets voor het Empire State Building.