Gospel tour New York

Gospel tour New York/Gospelkerken zijn bij veel mensen geliefd. Er wordt echt een feestje gemaakt in de kerk en veel mensen willen dit eens in het echt zien. New York staat bekend om de vele gospel-kerken in de stad en dus kun je ervoor kiezen om een speciale gospel tour te gaan maken.

Gospel in New York

Vooral in de wijk Harlem is er een echte gospel community. Er zijn meerdere gospelkerken en de sfeer die in zo’n kerk hangt is onbeschrijflijk. Er zijn meer dan vierhonderd kerken in deze wijk en tijdens de kerkdiensten wordt er gezongen en gefeest. Mensen uiten hun geloof door te zingen en dit is een bijzondere ervaring die je eigenlijk niet mag missen.

Regels in de kerken

Hoewel gospel erg feestelijk overkomt, moeten we niet vergeten dat het hier toch echt gaat om een religieuze gebeurtenis. Veel kerken staan niet eens toeristen toe en houden het liever bij hun kleine gemeenschap. Er zijn wel kerken waar je naar binnen mag, maar vaak gelden er regels waar je je aan moet houden. Het kan lastig zijn om als toerist precies te weten wat deze regels zijn en waar je aan moet voldoen. Gelukkig zijn er ook speciale gospel tours, waarbij je echt het gospel in New York kunt ervaren.

Gospel tour

Gospel tour New York/Zo’n speciale gospel tour is een leuke ervaring, want onderweg krijg je meer te horen over gospel en de geschiedenis hiervan, maar ook kom je meer te weten over de wijk Harlem. Je krijgt meerdere kerken te zien en natuurlijk mag je ook in één van deze kerken een kijkje nemen bij een echte gospel dienst. Zo kun je met eigen ogen zien hoe bijzonder het is. Na het bezoek aan de kerk kun je lunchen in een lokale lunchroom. Je krijgt lokale gerechten en als je geluk hebt is er live muziek aanwezig.

Is Harlem wel veilig?

Harlem staat bekend als onveilige wijk en ergens klopt dit ook wel. De criminaliteit en armoede hier is erg hoog. Ook staat de wijk bekend als een wijk waar veel vandalisme plaatsvindt. Toch is het ook een hele mooie wijk en is het zeker de moeite waard hier eens heen te gaan en wanneer je je netjes gedraagt is er doorgaans niks om je zorgen om te maken.

Gospel tour boeken

Je kunt hier een gospel tour boeken en zelf ervaren wat er zo bijzonder aan is. Een tour duurt ongeveer vier tot vijf uur. De tours vinden doorgaans plaats op de woensdag en de zondag.