Greenwich Village - New York

Greenwich Village/Greenwich Village is een buurt in New York die je kunt vinden op het eiland Manhattan. De buurt is erg interessant voor toeristen en er hangt een leuke sfeer. Het is zeker de moeite waard om eens naar Greenwich Village te gaan tijdens je bezoek aan New York.

Over Greenwich Village

Greenwich is gesticht door de Nederlanders die de wijk Greenwijck noemden. In het verleden is deze wijk vooral erg belangrijk geweest voor de tegencultuur. In de jaren dertig en veertig kwamen hier vooral veel zangers en verzamelaars. In de jaren vijftig stond de buurt vooral bekend vanwege de drugsexperimenten. Nog later kwamen er opnieuw veel muzikanten naar deze wijk en zijn mensen als Neil Diamand en Bob Dylan hier groot geworden. Tegenwoordig noemen de meeste mensen de buurt simpelweg The Village.

Homovriendelijke wijk

Greenwich Village staat bekend als homovriendelijke wijk. De Gaypride begon hier in 1635. Ook zijn er enkele homocafés in deze wijk, waarvan Stonewall Inn de bekendste is. Dit homocafé is in 1999 op de lijst van het National Register of Historic Places gezet. Nog steeds zijn er veel homo’s die in deze wijk wonen. Voor homoseksuele stellen kan het ook zeer de moeite waard zijn om hier eens een kijkje te nemen.

Washington Square Park

Washington Square Park is een park dat zeker eens bezocht moet worden. Het park bestaat al sinds 1612. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en de triomfboog bekijken die hier staat. Ook is er een mooie fontein, waar Bob Dylan nog heeft gezongen. In het verleden kwamen vooral veel hippies in het park, nu is het vooral een plek waar je even helemaal tot rust kunt komen.

Uit eten gaan

In Greenwich Village zijn veel bijzondere restaurants waar je een hapje kunt eten. Deze restaurants zijn helemaal niet zo duur als de restaurants in het centrum van New York en daarom kun je hier prima terecht voor een goede maaltijd. Het aanbod is zeer divers en je zult er dus ongetwijfeld een restaurant vinden dat voldoet aan jouw wensen.

Openbaar vervoer

Je kunt in Greenwich Village komen met de metro. Metro’s rijden zeker elke tien minuten en je kunt vanuit Greenwich Village ook gemakkelijk naar andere plekken in New York reizen. Het is ook mogelijk om de bus te pakken, maar deze is een stuk minder handig en praktisch. Natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor de taxi. Taxi’s zijn in New York betaalbaar, maar wel duurder dan een rit met de metro.