Ground Zero

Dat New York een waanzinnige stad is om te bezoeken, is bij iedereen wel bekend. De vele bezienswaardigheden zijn prachtig om te zien. Er zijn echter ook wat uitzonderingen. Wat te denken van bijvoorbeeld Ground Zero? Geen leuke plek om te bekijken, maar tegelijkertijd een plek waar je wel geweest moet zijn.

Trip naar Ground Zero Museum Workshop

Ground Zero/De Ground Zero Museum Workshop-trip is een sombere en respectvolle ervaring, en een unieke kans om het leven te herdenken en vieren van de mensen die 11 september niet hebben overleefd. Bij elk onderdeel krijgt u een ooggetuigenverslag of persoonlijk verhaal van uw reisgidsen, die allemaal betrokken waren bij het redden van mensenlevens en de opruiming. Prijzen en beschikbaarheidWalking Tour of Ground Zero with Optional 9/11 Memorial Admission

Ground Zero/
Gain a deeper understanding of 9/11 on this walking tour of Ground Zero with a certified guide who has a personal connection with the events of that fateful day. Be captivated by first-hand stories as you explore the site of the former World Trade Center. Bekijk meer informatie en prijzen


World Trade Center-wandeling

Ground Zero/
Het World Trade Center was ooit een groot en prominent complex, een van de grootste financiële centra ter wereld en een symbool voor New York City. Tijdens deze wandeling in New York City wordt u rondgeleid in de omgeving van Ground Zero en verkent u zowel het verleden als de toekomst van het World Trade Center. Prijzen en beschikbaarheid


11 september 2001

Op 11 september 2001 veranderde de wereld. Er vlogen twee vliegtuig in het World Trade Center in New York. Het bleek te gaan om een terroristische aanslag. De toestellen waren gekaapt door leden van Al-Qaida. Behalve in New York, waren er ook aanslagen in Washington D.C. De twee torens van het World Trade Center zijn ingestort. Meer dan 2700 mensen kwamen om het leven bij deze ramp en heel de wereld was in shock. De financiële wereld kelderde direct en tevens was er enorme vrees dat er nog eens zoiets ernstigs zou gebeuren. De plek waar de torens stonden wordt Ground Zero genoemd. En deze plek wordt door veel mensen bezocht, om hun eerbetoon te laten zien aan de slachtoffers.

Nog steeds veel verdriet

Wanneer je naar Ground Zero gaat, zul je meteen merken dat er nog steeds erg veel verdriet heerst. Er komen nog steeds mensen die familie en vrienden zijn verloren. Ground Zero is absoluut geen leuke plek om te bezoeken, maar veel mensen gaan er dus toch heen omdat het toch een stukje historie is én omdat ze graag willen zien hoe ze meeleven met de ramp.

Monument

Omdat de ramp zo groot was, is er een speciaal monument gebouwd om de vele slachtoffers te gedenken. Dit monument bestaat uit twee grote waterbakken met watervallen die precies staan waar de Twin Towers stonden. Langs het monument kun je in de koperen reling de namen zien van alle slachtoffers die zijn gevallen op 11 september 2011. Lang niet iedereen vindt dat het monument eer doet aan de grootte van de ramp. Toch is het wel echt een plek waar je even stil kunt blijven staan bij de heftige gebeurtenis in 2011.

Museum

Er is sprake van een museum bij Ground Zero, waarin je alles te weten kunt komen over de ramp en de gebeurtenissen tijdens 11 september. Het museum zal in 2013 openen, maar wanneer precies is nog onbekend. In 2011 heeft de bouw van het museum een tijdje stil gestaan. In het museum kun je behalve informatie ook voorwerpen zien die te maken hebben met de ramp. Hierbij kun je denken aan wrakstukken en opnames.

Ga terug naar de New York hoofdpagina