Guggenheim Museum

Guggenheim Museum/Het Guggenheim Museum is een bekend museum in New York, dat alleen al vanwege de  buitenkant behoorlijk opvalt. Het museum staat bekend om de grote collectie moderne kunst en wie graag cultuur wilt snuiven tijdens een bezoek aan New York, kan zeker goed in dit museum terecht.

Over het Guggenheim Museum

Het Guggenheim Museum in New York is één van de vijf Guggenheim Musea ter wereld. De andere vier zijn te vinden in Las Vegas, Bilbao, Berlijn en Venetië. Het museum opende haar deuren in 1959 en het was in eerste instantie een privémuseum van Solomon Robert Guggenheim, een kunstverzamelaar. In 1992 werd het museum flink uitgebreid met extra verdiepingen en meer ruimte voor kunstwerken. In het Guggenheim Museum vind je vooral veel werken uit de twintigste eeuw van moderne kunst.

Het gebouw

Het gebouw van het Guggenheim Museum zelf is al een toeristische attractie. Het wordt ook wel de witte draaikolk genoemd. Het ronde gebouw heeft een spiraalachtige vorm en valt van buitenaf al meteen op door de kleuren en de vorm. Het museum wordt dan ook erg vaak op de foto gezet, ook door mensen die het zelf verder niet bezoeken. Behalve het spiraalvormige gebouw is er ook nog een vierkant gebouw dat bij het Guggenheim Museum hoort.

De collectie

In het Guggenheim Museum vind je vooral veel moderne kunst. Hierbij kun je denken aan werken van Monet, Mondriaan, Picasso en Chagall. In het museum vind je daarbij de grootste collectie van het werk van Kadinsky ter wereld. Behalve de vaste collectie is er ook altijd een wisselende collectie in het museum. Deze kun je vinden in het spiraalvormige gebouw van het museum. Op de website van het Guggenheim Museum kun je precies zien welke tijdelijke exposities er zijn.

Tickets

Het Guggenheim Museum kun je bezoeken voor 22 dollar per persoon. Kinderen onder de twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Het is ook mogelijk om van tevoren de kaartjes te kopen. Je hoeft dan niet in de rij te wachten. De kaartjes kun je online bestellen via de website van het Guggenheim Museum. Het museum is elke donderdag gesloten, dus hier moet je wel rekening mee houden wanneer je je bezoek plant.

Hoe kom je er?

Het Guggenheim Museum kun je vinden op Fifth Avenue. Hier kun je heel gemakkelijk komen met de metro. Sowieso kun je er komen met metro 4, 5 of 6. Ook is het mogelijk om de bus te nemen naar Fifth Avenue. Natuurlijk kun je ook de auto pakken, maar je moet er wel rekening mee houden dat parkeren in New York erg duur is. Eventueel is er ook altijd nog de mogelijkheid om een taxi te pakken.