Harlem - New York

Harlem is een gedeelte van Manhattan in New York. Dit gedeelte wordt ook wel eens Upper Manhattan genoemd. De buurt heeft een slecht imago, omdat het een zwarte buurt is. Maar toch kun je als toerist best eens naar deze wijk gaan. Er zijn namelijk zeker bezienswaardigheden die je kunt bekijken.

Over Harlem

De buurt Harlem is 1658 gesticht en heette toen nog Nieuw-Haarlem. Een lange tijd werd het stuk vooral bewoond door boeren. In de negentiende eeuw kwam hier verandering in en werd het een uitbreiding van New York. Het gebied werd al snel de plek waar veel Afro-Amerikanen naartoe gingen nadat de slavernij werd afgeschaft. Behalve Afro-Amerikanen wonen er ook veel mensen uit het Caribische gebied. Daarom wordt Harlem ook wel vaak Spanish Harlem genoemd.

Slechte naam

Harlem heeft geen goede naam. Dat komt vooral door de zwarte wijken. Veel mensen denken bij Harlem meteen aan armoede, criminaliteit en drugs. Dit imago is niet helemaal terecht. Toeristen kunnen toch zeker eens een wandeling of rit maken door deze wijk. Harlem heeft namelijk enkele voordelen.

Goedkoop eten en winkelen

Harlem is de perfecte wijk om goedkoop, maar zeer goed uit eten te gaan. De restaurants hier zijn veel voordeliger dan in andere delen van New York. En de kwaliteit is echt niet minder goed van het eten. Ook zijn er veel leuke winkeltjes waar je lekker kunt shoppen. Er zijn in Harlem voor heel veel bijzondere winkels, dus zoek je iets speciaals of alternatiefs, dan moet je hier zeker heengaan.

Hotels

Harlem is misschien niet de eerste buurt waar je aan denkt om te verblijven tijdens je vakantie in New York. Toch kan het wel een hele goede optie zijn. Het voordeel van Harlem is namelijk dat er vooral een aantal zeer voordelige hotels en hostels te vinden zijn. Het handigste is om een accommodatie te vinden vlakbij een metrostation. Zorg er wel voor dat je op tijd reserveert, want ook hier kunnen de betere hotels snel volgeboekt zijn.

Openbaar vervoer

Als je in Harlem bent, kun je de rest van New York heel gemakkelijk met het openbaar vervoer bereiken. De metro biedt hiervoor de ideale uitkomst, omdat je eigenlijk overal wel kunt komen met de metro. Bij elke bezienswaardigheid vind je wel een metrostation en je hoeft nooit lang te wachten tot je kunt instappen. Eventueel kun je ook de taxi nemen, maar dit is wel wat duurder dan de metro. Een huurauto is in New York niet verstandig.