Het Vrijheidsbeeld & Ellis Island tour

Het Vrijheidsbeeld en Ellis Island tour/Twee van de mooiste bezienswaardigheden in New York bezoeken zonder uren in de rij te staan: het Vrijheidsbeeld en de Ellis Island tour. Deze tour voor het gehele gezin is een gecombineerde wandeltour en boottocht en leert je alles over het Vrijheidsbeeld en Ellis Island.

Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld, ook wel de Statue of Liberty genaamd, is een standbeeld in de New York Bay. Dit 46 meter hoge beeld met een gewicht van wel 225 ton staat symbool voor de verwelkoming van iedereen in Amerika, zowel terugkerende Amerikanen, immigranten en toeristen. Het Vrijheidsbeeld was een geschenk van Frankrijk, ter ere van het 100-jarig bestaan van de Onafhankelijkheidsverklaring en als symbool van vriendschap. Het beeld is ontworpen door Frédéric Bartholdi, een Franse beeldhouwer. De staalconstructie is ontworpen door Gustave Eiffel, welke ook de Eiffeltoren ontworpen heeft.

Ellis Island

Het Vrijheidsbeeld en Ellis Island tour/Ellis Island is een eiland in de haven van New York en New Jersey. Het eiland dankt haar naam aan Samuel Ellis, welke het eiland rond 1770 in bezit kreeg. Ellis Island deed tegen het einde van de 19e en in het begin van de 20e eeuw dienst als grenspost voor immigranten die zich in Amerika wilden vestigen. In de periode van januari 1892 tot november 1954 zijn zo’n 12 miljoen immigranten de poorten van Ellis Island gepasseerd. Ongeveer twee procent van hen werd de toegang tot New York ontzegd, meestal vanwege chronische ziekten. In 1965 ging Ellis Island deel uitmaken van het Statue of Liberty National Monument, in 1976 werd het opengesteld voor publiek. Het Ellis Island National Monument wordt jaarlijks door zo’n twee miljoen mensen bezocht.

Het Vrijheidsbeeld en Ellis Island tour

Wie twee van de meest befaamde plekken van New York wil bezoeken maar niet uren in de rij wil staan, is goed af met de Vrijheidsbeeld en Ellis Island tour. Deze buitengewoon leerzame tour is een gecombineerde wandeltour en boottocht en duurt ongeveer vijf uur. De tocht start in Midtown Manhattan, waar je door een gids begeleid wordt naar de veerboot in Battery Park, welke je naar het Vrijheidsbeeld zal brengen. Van de gids krijg je een zeer uitgebreide uitleg over de geschiedenis, constructie en restauratie van het Vrijheidsbeeld. Vervolgens ga je per boot verder naar Ellis Island. In het museum kom je veel te weten over de geschiedenis van het eiland door onder meer de talloze tentoonstellingen, en de American Immigrant Wall of Honor. Tijdens de boottocht heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. De tocht is geschikt voor alle leeftijden, maar is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De tour wordt begeleid door een Engelstalige gids.

Prijzen en kaartjes

De tour begint dagelijks om 08:30 en duurt ongeveer vijf uur. Bestel je kaartjes van te voren hier online. Zo ben je verzekerd van een plekje voor deze bijzondere tour. De prijs van een kaartje is inclusief toegang tot alle bezienswaardigheden.

Bekijk prijzen & beschikbaarheid