Hop on hop off New York

Hop on hop off New York/In New York weten we allemaal wel dat je gebruik kunt maken van de taxi of de metro om ergens te komen, maar een andere optie is Hop on hop off. Dit is een bus en je mag zelf weten waar je in- en uitstapt. Ondertussen krijg je ook nog eens van alles over de stad te horen en kun je op een leuke manier kennismaken met de stad New York.

Wat is de Hop on hop off bus?

De Hop on hop off bus is een bus die ideaal is om New York te leren kennen. De bussen zijn rood of blauw en er zijn verschillende routes die deze bussen maken en onderweg kun je zelf bepalen of je blijft zitten in de bus of dat je uitstapt. In- en uitstappen kan bij elke halte. Er is altijd een gids in de bus aanwezig, die meer vertelt over de stad en de bezienswaardigheden in de buurt. Lijkt een bezienswaardigheid je leuk, dan kun je altijd uitstappen. Je kunt ook blijven zitten tijdens de hele tour en luisteren wat de gids heeft te vertellen.

Welke routes zijn er?

Voor de hop on hop bus zijn er vier verschillende routes. Dit zijn de uptown tour, de downtown tour, de night loop en de brooklyn tour. De night loop en de brooklyn tour hebben geen tussentijdse opstaphaltes, en je kunt deze tours dus alleen doen wanneer je de volledige tour doet. De meeste tours duren ongeveer twee uur.

Soorten tickets

Er zijn verschillende tickets voor de hop on hop off bus. Je kunt bijvoorbeeld een dagkaart kopen, een tweedaagse kaart of een weekkaart. Ook zijn er speciale tickets waarbij je gebruik kunt maken van de hop on and off bus en van verschillende attracties in de stad. Heb je echt de tijd in New York? Dan is een tweedaagse ticket verstandig, want je hebt dan echt de tijd om alle tours te kunnen doen.

Openbaar vervoer of de bus?

De hop on and off bus kun je beter niet zien als openbaar vervoer. Je kunt inderdaad overal uit- en instappen, maar de metro is stukken goedkoper dan deze tourbus. Je moet de hop on and off bus dus vooral zien als een goede manier om New York te leren kennen. Je weet na een tour ongeveer waar de bezienswaardigheden te vinden zijn en je krijgt veel informatie over de stad te horen. De hop on and off bus kun je dus het beste pakken.

Ga terug naar de New York hoofdpagina