Little Italy - New York

Little Italy/Little Italy is een wijk in New York, die je kunt vinden in het gedeelte Manhattan. Het is een erg leuke wijk en toeristen zullen zich hier direct thuis voelen. De wijk is ook heel goed te combineren met bijvoorbeeld Chinatown en Soho.

Over Little Italy

Little Italy heeft haar naam te danken aan de vele Italiaanse immigranten die in deze wijk kwamen te wonen. Tussen 1890 en 1924 kwamen er meer dan 145.000 immigranten uit Italië naar New York. De meeste hiervan kwamen uit Sicilië. Vroeger was deze wijk een stuk groter, maar nu vind je vooral nog Little Italy vind je op de Grand en Mulberry Street. De wijk lijkt wat opgeslokt te worden door de Chinese wijk in New York: Chinatown. Ondanks dat is Little Italy nog steeds een erg leuke wijk om te bezoeken.

Winkeltjes

In Little Italy vind je vooral heel veel verschillende winkels die erg Italiaans ogen. Je kunt hier ook veelal typische Italiaanse dingen kopen. Denk bijvoorbeeld aan pasta, verschillende kruiden en olijfolie. Ook kun je er verschillende lekkernijen kopen. Soms zijn er ook souvenirs te koop, zoals magneten en T-shirts.

Uit eten gaan

Wil je tijdens je vakantie naar New York ook echt genieten van een typisch Italiaanse maaltijd? Dan moet je zeker naar Little Italy. Er zijn verschillende restaurants waar je de echte Italiaanse smaak kunt proeven. Ga voor pastagerechten, kies risotto of eet een heerlijk stuk vlees. Ook de nagerechten zijn om te smullen. Wie wil er nou niet een vers stuk tiramisu? De restaurants in Little Italy zijn prima betaalbaar, al zijn er ook wat duurdere en chique restaurants waar je beter eerst kunt reserveren.

Stappen

In Little Italy vind je een aantal leuke bars die garant staan voor een gezellig avondje uit. Je kunt hier een biertje drinken. In sommige kroegen zijn er zelfs echte Italiaanse biermerken die je kunt proberen.

Feest van San Gennaro

Ben je toevallig in september in New York, ga dan zeker eens naar het Feest van San Gennaro. Dit feest duurt ongeveer tien dagen. Het bestaat uit een grote braderie, waar ook optredens gegeven worden. Tevens kun je er veel typische Italiaanse hapjes proeven. De sfeer is er altijd erg goed.

Openbaar vervoer

Little Italy kun je bereiken met de metro. Er is een metrostation in deze wijk, maar je kunt er ook gemakkelijk komen vanuit Chinatown of Soho. Metro’s rijden met grote regelmaat, dus je hoeft nooit lang te wachten. Natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor een taxirit. Deze zijn in New York niet heel duur, maar meestal wel duurder dan een rit met de metro.