Macy's New York

Macys/Macy’s is waarschijnlijk het bekendste warenhuis van New York. Het warenhuis is ideaal voor mensen die graag eens willen winkelen wanneer ze in Amerika zijn. De winkel is gigantisch en je kunt er vrijwel alles vinden.

Winkelen in New York

Wie aan New York denkt, denkt waarschijnlijk ook al heel snel aan het winkelen dat je in deze wereldstad zo ontzettend goed kunt. Hoeveel mensen gaan er niet naar New York, puur omdat ze willen winkelen. New York staat bekend als fashionstad, als winkelstad en als plek waar je zeker goedkope dingen kunt scoren. Het wellicht bekendste warenhuis van New York is Macy’s.

Over Macy’s

Macy’s doet wellicht een beetje denken aan de Bijenkorf. Het is alleen vele malen groter. Macy’s in New York is niet zomaar een warenhuis: het is het grootste warenhuis ter wereld en heeft een vermelding gekregen in het Guiness Book of World Records. Het warenhuis heeft een oppervlakte van maar liefst 198.500 vierkante meter. Macy’s is te vinden aan de Herald Square.

Wat is er zal te koop?

In Macy’s kun je bijna alles vinden. Sieraden, horloges, kleding, tassen, kantoorartikelen, beautyproducten, multimedia, boeken en vele andere spullen. Macy’s bestaat uit twee gebouwen en de afdelingen zijn waanzinnig groot. Neem vooral je tijd wanneer je naar Macy’s gaat, want het is niet gemakkelijk om alles te bekijken.

Korting Macy's?

Toeristen hebben recht op tien procent korting wanneer ze naar Macy’s gaan. Dit kan behoorlijk aantikken wanneer je hier gaat shoppen. Je kunt een speciale Shopping Pass krijgen. Dit kun je regelen bij het Visitor Center. Wanneer je hier komt moet je je paspoort laten zien, zodat de medewerker van Macy’s kan zien dat je niet uit New York komt. Daarna krijg je een pas die een maand geldig is. Ideaal natuurlijk! Sla dit dus niet over, want een korting van tien procent kan behoorlijk oplopen. Ook goed om te weten is dat er altijd wel aanbiedingen gelden bij Macy’s, waarbij je dus kunt profiteren van nog meer kortingen.

Macy's Thanksgiving Day Parade

Elk jaar organiseert Macy’s de speciale Thanksgiving Day Parade. Deze parade werd voor het eerst in 1924. Tijdens deze parade worden er ballonnen van bekende figuren opgeblazen. Ook zijn er grote praalwagens en soms staan hier artiesten op die een optreden verzorgen. Elk jaar kun je weer andere bekende figuren voorbij zien komen in ballonvorm. Denk hierbij aan figuren als Mickey Mouse, Hello Kitty en Pokémon. De parade is altijd op Thanksgiving en begint al in de ochtend.

Andere gebouwen van Macy’s

Er zijn nog twee andere gebouwen van Macy’s. Deze zijn niet zo bekend en groot als die in New York, maar het is dus wel dezelfde keten. De andere twee gebouwen zijn te vinden in San Franciso en in Chicago.