Metro New York

Metro/Wanneer je naar New York gaat, is het beste vervoersmiddel dat je kunt gebruiken waarschijnlijk wel de metro. De metro van New York brengt je overal heen en je zult nooit lang moeten wachten.

New York en vervoer

Een auto huren in New York is alles behalve verstandig, omdat het door alle drukte in de stad enorm moeilijk is om je te navigeren. Je zult vooral veel in de file staan en daarnaast moet je ook nog eens rekening houden met eenrichtingsverkeer en dure parkeerplaatsen. Wandelen is doorgaans ook geen optie, omdat bezienswaardigheden ver van elkaar vandaan kunnen liggen. De beste manier om in New York van plek naar plek te gaan is door gebruik te maken van de metro. Dit is snel en het netwerk is ontzettend uitgebreid.

Metronetwerk in New York

Het metronetwerk van New York bevat ongeveer 400 kilometer aan rails en je kunt dus echt vrijwel overal komen. Er zijn immers meer da vierhonderd stations en er zijn 24 verschillende routes. Er zijn daarnaast verschillende soorten metro’s waar je in kunt stappen. Zo heb je de local trains. Deze stoppen op elk tussenliggende station. Er zijn ook express trains en deze stoppen alleen op de grotere stations. Om te zien waar de stations allemaal te vinden zijn en hoe je er het beste kunt komen, kun je een gratis plattegrond krijgen bij elk metrostation.

Hoe vaak rijden de metro’s?

Bijna overal in New York rijden de metro’s elke twee tot vijf minuten in de spits en ongeveer elke tien minuten buiten de spits. Je zult dus nooit lang moeten wachten tot er een metro is waar je in mee kunt reizen.

Metrokaartjes

Er zijn verschillende metrokaartjes te verkrijgen. Zo kun je een ticket kopen die geldig is voor een enkele reis, maar je kunt ook gebruik maken van een weekkaart. Deze kost 30 dollar en je mag dan onbeperkt gebruik maken van de metro voor een hele week. In New York kennen ze daarbij een handig systeem, waarbij je kaarten kunt kopen met een geldbedrag. Per rit betaal je 2,50 dollar en je kunt zelf bepalen hoeveel geld er op je kaart komt te staan. Kaarten zijn niet persoonsgebonden. Er zijn speciale automaten waar je deze kaarten kunt kopen. Overigens krijg je ook nog eens een leuke extra: wanneer je meer dan 10 dollar op je kaart zet, ontvang je 5% extra geld. Ideaal dus.

Medewerkers

Is het je toch niet helemaal duidelijk hoe de metro in New York werkt? Dan kun je altijd informatie vragen aan medewerkers op de metrostations. Zij helpen je graag een handje met al je vragen.