Metropolitan Museum of Art

Metropolitan Museum of Art/Het Metropolitan Museum of Art wordt gezien als één van de belangrijkste kunstmusea op aarde. Het museum is te vinden bij Central Park en mag zeker niet overgeslagen worden tijdens een bezoek aan New York. Zeker voor de kunstliefhebbers is dit museum een echte must.

Geschiedenis Metropolitan Museum of Art

Het Metropolitan Museum of Art is een museum dat al sinds 1872 bestaat. Het werd toen opgericht door George Palmer Putnam. Hij deed dit samen met een aantal schilders, waardoor er direct een bijzondere collectie ontstond. Het museum is de loop der jaren flink uitgebreid en tegenwoordig zijn er negentien verschillende afdelingen te vinden en zijn er meer dan twee miljoen kunstwerken.

Collectie

Het Metropolitan heeft een indrukwekkende collectie van meer dan twee miljoen kunstwerken en hiermee wordt het gezien als één van de belangrijkste kunstmusea ter wereld. Hierbij kun je denken aan schilderijen en beeldhoudwerken. Het museum heeft onder meer kunstwerken uit de Egyptische, Romeinse en Afrikaanse geschiedenis. Ook vind je er veel schatten uit de klassieke oudheid, maar zijn er tevens werken van moderne Amerikanen. In het museum vind je daarbij ook nog eens een behoorlijke collecte muziekinstrumenten die uit de hele wereld komen.

Afdelingen

De negentien afdelingen zijn zo ingedeeld dat je de weg goed kunt vinden. Zo is er bijvoorbeeld een afdeling met Egyptische kunst, eentje met Islamitische kunst en eentje met moderne kunst. Je kunt hierdoor ook zelf bepalen of je alles van het museum wilt zien, of alleen de afdelingen die jouw interesses wekken.

Neem je tijd

Als je plant om naar het Metropolitan Museum of Art te gaan, zorg dan dat je er voldoende tijd hebt om alles te bekijken. Het is een groot museum, waar je gemakkelijk een hele dag kunt doorbrengen. Het beste kun je er al in de ochtend heen gaan, zodat je zeker weet dat je alles kunt bekijken.

Metropolitan Museum of Art bezoeken

Het Metropolitan Museum of Art is zeer centraal gelegen, vlakbij Central Park. Je kunt hier heel gemakkelijk komen met de tram of de taxi. Het is niet aan te raden om met een huurauto te gaan, want parkeren in de buurt kan nogal problematisch zijn. Er zijn namelijk maar weinig vrije parkeerplaatsen en het parkeren kan er ook nog eens heel duur zijn. Wanneer je naar het museum wilt, kun je kaartjes kopen bij de kassa. Dit kost 25 dollar. Het is ook mogelijk om je ticket vooraf online te bestellen. Dit voorkomt dat je in de rij hoeft te wachten. Je kunt dan meteen doorlopen en dat kan best wat tijd schelen.