Midtown - New York

Midtown/Midtown is een gedeelte van het stadsdeel Manhattan in New York. Manhattan wordt namelijk in drie gedeeltes verdeeld: Midtown, Upper Manhattan en Lower Manhattan. Midtown wordt ook wel gezien als het centrum van New York en je vindt hier vele wolkenkrabbers en bekende bezienswaardigheden. Als toerist kun je Midtown niet missen!

Times Square

Eén van de bekende bezienswaardigheden van Midtown is bijvoorbeeld Times Square. Dit plein is wereldberoemd om de vele elektronische billboards. Times Square wordt gezien als de bekendste straat ter wereld en als toerist moet je hier zeker eens heen. Het is hier altijd enorm druk en hierdoor is er veel te zien en te doen.

Empire State Building

De bekendste wolkenkrabber van Midtown is het Empire State Building. Wanneer je een prachtig uitzicht wil zien over New York, kun je hierheen gaan. Vanaf het dak kun je New York op een hele andere manier zien. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat het lang kan duren voordat je naar boven mag. Het is beter om ook geen grote tassen mee te nemen, want dit is niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor eten of drinken.

Rockefeller Center

Het Rockefeller Center zijn in totaal negentien verschillende wolkenkrabbers. Enkele gebouwen die hierbij horen zijn het Rockefeller Plaza, GE Building en Radio City Music Hall. Je kunt in het Rockefeller Plaza terecht voor een mooi uitzicht over New York. Je kijkt dan ook recht op het Empire State Building.

Winkelen

In Midtown kun je erg goed winkelen. Er zijn talloze winkels te vinden van bekende designers, maar er zijn uiteraard ook kleinere boetiekjes waar je bijzondere dingen kunt kopen. Uiteraard heeft Midtown ook erg veel souvenirwinkels, zodat je iedereen thuis kunt laten zien waar je bent geweest.

Uit eten gaan

In Midtown zijn behalve veel winkels ook veel eetgelegenheden. Wil je chique uit eten gaan? Dan kan dat hier heel goed, maar er zijn ook simpelere eetgelegenheden, zoals fastood restaurants.  De mogelijkheden zijn eindeloos. Wanneer je naar een duurder restaurant wilt, kan het verstandig zijn om van tevoren even te reserveren. Zo weet je zeker dat er een plekje voor je beschikbaar is.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Midtown is ontzettend goed geregeld. Er zijn meerdere metrostations en metro’s rijden af en aan naar diverse locaties in New York. Bij alle grote bezienswaardigheden heb je sowieso al een metrostation. En wil je liever niet met de metro, dan kun je ook altijd nog de taxi nemen. Deze is echter wel iets duurder dan de metro, dus houd dat wel in de gaten.