Museum of Modern Art

Museum of Modern Art/Museum of Modern Art is één van de bekendste musea van New York en wordt ook vaak afgekort tot MoMa. In het museum vind je moderne kunst uit de twintigste eeuw. Cultuurliefhebbers zullen zich hier prima vermaken, want er is een zeer uitgebreide collectie.

Geschiedenis van MoMa

MoMa is opgericht in 1928 en was toen vooral bedoeld voor het verzamelen en tentoonstellen van kunstobjecten. In 1929 werd de collectie uitgebreid met werken van bijvoorbeeld Vincent van Gogh en Picasso. In de jaren die volgden werd het museum steeds groter en in 2007 bevatte de collectie maar liefst ut 150.000 stukken.

Collectie Museum of Modern Art

In Museum of Modern Art vind je eigenlijk alleen moderne kunst. De kunstwerken zijn afkomstig uit de twintigste eeuw en er zijn schilderen, tekeningen en beeldhoudwerken. Er zijn werken van onder meer Phillpe Decutraz, Picasso, Monet, Vincent van Gogh, Guido van der Werfe en Charleyne Von Heyl. Ook vind je er fotomateriaal van architectuur en film. In het museum er sowieso altijd een vaste collectie en tevens kun je genieten van de wisselende collecties, die altijd weer een ander thema hebben. Zo kun je ook vaker naar het museum gaan.

Gebouw

Het gebouw van MoMa is in de internationale stijl gebouwd. Het ontwerp hiervan kwam van Philip S. Goodwin en Edward Durell Stone. Dit zijn twee moderne architecten die meerdere belangrijke en moderne gebouwen hebben ontwikkeld.

Ligging van het museum

Het Musuem of Modern Art is gelegen in Manhattan, vlakbij het Metropolitan Museum of Art. Het is dus goed mogelijk om beide musea met elkaar te combineren. Ideaal wanneer je veel kunst wilt bekijken tijdens je vakantie naar New York. Je kunt gemakkelijk bij het museum komen door met het openbaar vervoer te reizen. Denk bijvoorbeeld aan de metro of de taxi. Je zou er ook wel kunnen komen met een huurauto, maar parkeren is in Manhattan niet gemakkelijk én heel erg duur.

Tickets kopen

Een kaartje voor het museum kost 25 dollar. Kinderen jonger dan zestien mogen gratis naar binnen. Het is mogelijk om online tickets te kopen. Je kunt dan precies aangeven op welke datum je het museum wilt bezoeken. Zo hoef je in ieder geval niet te wachten in de rij om je kaartjes te kopen. Het museum is elke dag geopend, behalve tijdens Thanksgiving en Kerstmis. Het wordt aangeraden om in de ochtend al te komen. Dan is het meestal iets minder druk. Daarbij is het museum erg groot en heb je er dus wel de tijd nodig.