Musea New York

Museum New York/New York is een stad waar veel toeristen heen gaan, bijvoorbeeld om te shoppen of voor de prachtige wolkenkrabbers. De stad heeft echter ook veel musea die je tijdens je vakantie kunt bezoeken. Er zijn enkele wereldberoemde musea in New York te vinden en ze zijn zeker de moeite waard!

Museum in New York?

Echte cultuurliefhebbers zullen het fijn vinden om te weten dat er in New York veel verschillende musea te vinden zijn. Enkele wereldberoemde zijn bijvoorbeeld American Museum of Natural History, Brooklyn Museum, het Guggenheim Museum en MoMa. Maar er zijn natuurlijk ook nog een heleboel kleine musea. Ook deze kun je absoluut eens binnenwandelen. Laat je verrassen door het diverse aanbod van musea in New York.

Museum of Natural History

Het Museum of Natural History is het natuurhistorisch museum van New York en je kunt dit vinden in Manhattan. In het museum vind je onder meer opgezette dieren, mineralen en fossielen. Het museum is vooral bekend vanwege de afdeling met dinosauriërs. Volgens kenners is dit het mooiste en beste museum in zijn soort van de hele wereld.

Brooklyn Museum

Op zoek naar een kunstmuseum in New York? Ga dan eens naar het Brooklyn Museum. Dit is één van de grootste musea in de Verenigde Staten en je kunt er meer dan 1,5 miljoen kunstvoorwerpen bekijken. Vooral indrukwekkend groot is de verzameling met Egyptische kunstvoorwerpen. Dit is de grootste Egyptische collectie ter wereld. Maar je vindt er nog veel meer boeiende kunstvoorwerpen, zoals schilderkunst uit Europa, Azië en Amerika.

Guggenheim Museum

Ook als je niet van musea houdt, is het de moeite waard om het Guggenheim Museum in ieder geval van buiten te bekijken. Het museum ziet er namelijk erg bijzonder uit. Het gebouw wordt ook wel omschreven als een witte draaikolk. Het museum bevat een collectie met moderne schilderkunst en behalve de vaste tentoonstelling is er ook een wisselende tentoonstelling. Het museum heeft vooral veel werk uit de twintigste eeuw.

MoMa

Het MoMa staat voor Museum of Modern Art en hier vind je een van de uitgebreidste collecties ter wereld die bestaat uit moderne kunst. Je vindt er niet alleen schilderijen en beeldhouwkunstwerken, maar ook voorbeelden van architectuur, fotografie en design. Er hangen enkele wereldberoemde schilderijen, zoals de Sterrenwacht van Van Gogh. Er zijn vooral werken te vinden uit de twintigste eeuw en ook is er een wisselende tentoonstelling, zodat je een volgende keer weer andere kunstwerken kunt bewonderen.

Ga terug naar de New York hoofdpagina