Shopping New York

Shopping New York/New York is een ideale stad om te shoppen. Of je nou op zoek bent naar kleding, accessoires of iets heel anders: het is in New York te vinden. Daarnaast kun je natuurlijk flink profiteren van de lage dollarkoers.

Modehoofdstad van Amerika

New York wordt ook vaak wel gezien als de modehoofdstad van Amerika. Je vindt er namelijk enorm veel designwinkels. Deze kun je voornamelijk vinden op Madison Avenue. Deze straat vind je vlakbij fifth avenue en het wordt gezien als één van de duurste straten ter wereld. Je vindt hier ook de bekende juwelierwinkel Tiffany’s & Co.

Soho

Eén van de bekendste winkelbuurten in New York is Soho. Dit is een gezellige winkelbuurt met kleine boetiekjes, grote winkels en schoonheidssalons. Er zijn ook verschillende designwinkels waar je de duurste kleding en accessoires kunt kopen.

Warenhuizen

In New York vind je het grootste warenhuis van de wereld. Dit is Macy’s. Je vindt hier werkelijk alles en je kunt hier heerlijk shoppen. Macy’s is echter niet het enige warenhuis van New York. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog Bloomingdale’s en Barney’s.

Markten

Wanneer je alle winkels ziet, verwacht je misschien niet dat er ook nog allerlei markten in New York zijn. De bekendste is waarschijnlijk Annex Flea Market. Deze vlooienmarkt vind je in de buurt van Sixth Avenue en je kunt er de meest bijzondere dingen vinden. Wie weet scoor je er nog wel iets leuks.

Souvenirwinkels

Het is vast geen verrassing dat het in New York stikt van de souvenirwinkels. Koop beeldjes, posters, kaarten, T-shirts of magneten die geheel in het thema staan van New York. Overal vind je wel souvenirwinkels, maar ze zijn doorgaans vooral in de buurt van bekende bezienswaardigheden te vinden. Souvenirs zijn leuk voor jezelf, of om weg te geven na je reis in New York.

Waar moet je verder op letten?

Wanneer je gaat winkelen in New York, is het handig om extra goed op te letten wanneer je de prijskaartjes ziet. Dit is vaak namelijk niet het bedrag dat je moet betalen bij de kassa. Er komt doorgaans nog tax (belasting) bovenop. Dit is meestal ongeveer tien procent. Ook is de creditcard waarschijnlijk voordeliger dan geld uit de ATM machines halen. Bij de ATM machines moet je namelijk nog extra bankkosten betalen. Daarbij wordt de creditcard in New York erg veel gebruikt en het is helemaal niet vreemd om kleine dingen met je creditcard te betalen. Als laatste moet je er rekening mee houden dat je alle gekochte spullen natuurlijk ook weer mee naar huis kunt nemen. Controleer dus goed hoeveel extra gewicht je mee mag nemen in het vliegtuig zonder dat je bij hoeft te betalen.