SoHo - New York

SoHo/Soho is een wijk in New York, die je kunt vinden in het stadsgedeelte Manhattan. Het is tegenwoordig een trendy wijk, die je als toerist zeker niet mag missen. De buurt heeft genoeg te bieden namelijk en je zult je ogen hier uitkijken!

Over Soho

Soho was oorspronkelijk een industriële wijk, waar vooral veel fabrieken stonden. Dit duurde echter tot de jaren zestig en zeventig, toen veel fabrieken werden gesloten. In veel fabrieken kwamen artiesten en kunstenaars te zitten. In de jaren tachtig had de wijk een echt dieptepunt bereikt. Er was veel armoede en kunstenaars vertrokken weer. Tegenwoordig heeft de wijk weer een echte opmars gehad en is het één van de meest trendy wijken van New York. Er zijn talloze boetiekjes en gallerijen. Ook kun je er prima uit eten gaan.

Winkelen

In Soho kun je erg goed winkelen.  Er zijn allerlei kleine boetiekjes en je kunt er vooral veel speciale dingen vinden. De boetiekjes zijn bijvoorbeeld speciaalwinkels, maar je vindt er ook een aantal alternatievere winkels. Shopliefhebbers moet in ieder geval zeker eens naar Soho gaan.

Gallerijen

Dat de kunstenaars in de jaren tachtig weggingen uit Soho, betekent niet dat er geen gallerijen zijn om te bekijken. Er zijn meerdere kunstgallerijen en soms kun je er voor een paar dollar al naar binnen. Er zijn ook wat gallerijen die je gratis kunt bekijken. Ook worden er kunstwerken verkocht en kun je dus ook iets kopen voor jou aan de muur. Een gekocht kunstwerk kan ook altijd naar je huis worden opgestuurd.

Uit eten gaan

In Soho vind je veel bijzondere eetgelegenheden. Er zijn chique restaurants, maar ook goedkopere mogelijkheden om een hapje te eten. Wanneer je in een duur restaurant wilt eten, kan het verstandig zijn om op tijd te reserveren. Zo weet je zeker dat er een plekje voor je beschikbaar is. Houd er ook rekening mee dat er een aantal restaurants zijn waar bepaalde kledingvoorschriften gelden.

Openbaar vervoer

In Soho zijn genoeg mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen.  De beste manier om rond te reizen is met de metro. Je kunt hiermee binnen Soho reizen, maar ook gemakkelijk naar andere buurten in New York gaan. Metro’s rijden af en aan en je hoeft nooit lang te wachten op je metro. Ook zijn er bussen en kun je ervoor kiezen om de taxi te pakken. Er zijn in New York erg veel taxi’s. Een taxirit is wel een stuk duurder dan een ritje in de metro.