Staten Island

Staten Island/Staten Island is één van de vijf stadsdelen die je in New York kunt vinden. Dit stadsdeel ligt het verst van het centrum vandaan en er wonen ook de minste inwoners. Is het dan wel een interessant gedeelte om als toerist te bezoeken? Jazeker! Er zijn meerdere interessante bezienswaardigheden en tips in Staten Island.

Over Staten Island

Staten Island is een eiland dat in 152 werd ontdekt. In 1609 werd er een Nederlandse handelspost gemaakt op het eiland. Het werd toen Staaten Eylandt genoemd. Een echte Nederlandse kolonie kwam er echter niet, deze was er pas voor het eerst in 1661. Tegenwoordig wordt het eiland Staten Island genoemd en is het een onderdeel van New York.

Staten Island Ferry

Meerdere keren per dag gaat er een veerboot van Staten Island naar Manhattan. Deze veerboot is gratis en de overtocht kan voor de toeristen zeker interessant zijn. Je hebt onderweg bijvoorbeeld mooi zicht op het Vrijheidsbeeld.

Musea

State Island is misschien niet zo bekend bij de meeste toeristen, toch zijn er diverse musea die je zou kunnen bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Garabaldi Meucci Museum, dat is gericht op de Italiaanse kunstenaar Meucci. Of ga naar het Staten Island Children Museum. Hier kunnen kinderen actief bezig zijn en leren ze er ook nog wat van.

Staten Island Zoo

Op Staten Island heb je tevens een leuke dierentuin. Dit is geen enorm grote dierentuin, maar biedt wel genoeg diversiteit voor een leuk dagje weg. Er is een aquarium en tevens vind je er veel verschillende diersoorten. De dierentuin is de laatste jaren flink in ontwikkeling, waardoor hij alleen maar groter en beter wordt.

Openbaar vervoer

Staten Island is het enige gedeelte van New York dat niet verbonden is met de metro. Je moet dus sowieso de veerboot pakken om naar het eiland te kunnen. Op Staten Island zelf is een spoorweg. Deze wordt de Staten Island Railway genoemd. Je kunt hier opstappen bij de veerboot en er zijn verschillende stops voor deze stadstrein.

Hotels

Staten Island is niet de meest logische plek om te verblijven tijdens je vakantie in New York. Toch kan het voor toeristen toch juist een gebied zijn waar ze graag verblijven, bijvoorbeeld omdat het er wat rustiger is dan in andere gedeeltes van New York. Er zijn genoeg hotels te vinden in dit gedeelte van New York, dus er is ongetwijfeld wel iets dat bij jouw wensen en eisen past. Wanneer je een hotel hebt in Staten Island, moet je er vooral rekening mee houden dat je op tijd de veerboot terug neemt. Houd de vaartijden dus goed in de gaten tijdens je bezoek aan New York wanneer je verblijft op Staten Island.