Tax-free winkelen New York

New York staat bekend als een echte winkelstad. Heel veel mensen gaan naar New York om lekker te winkelen. Logisch, want er zijn ook genoeg winkels waar je terecht kunt. Maar kun je ook Tax-Free winkelen in New York?

New York winkelstad

Heel veel mensen gaan naar New York, omdat ze graag willen gaan winkelen. Je kunt werkelijk alles vinden in deze stad. Hierbij kun je denken aan dure, exclusieve merken en kledingstukken, maar ook aan alternatieve dingen. Ook zijn er veel winkels waar je juist weer goedkope  kleding en accessoires kunt kopen. Wel moet je natuurlijk rekening houden met de belasting die er nog bovenop komt wanneer je iets koopt.

Hoeveel btw zit er op producten?

Hoeveel btw er op producten in Amerika zit is geheel afhankelijk van het product, maar het btw-tarief komt sowieso nooit hoger dan 8,875%. Het btw-tarief ligt in Amerika dus een stuk lager dan in Nederland. Waar je wel echt rekening mee moet houden is dat de meeste winkels de btw-prijs niet op het prijskaartje hebben staan. Er kan dus nog wat bijkomen wanneer je eenmaal bij de kassa staat.

Kun je tax-free winkelen in New York?

Het is zeker mogelijk om belastingvrij te winkelen in New York. Zo hoef je in New York voor kleding en schoenen die minder dan 110 dollar kosten geen belasting te betalen. Dit is dus wel heel handig om in de gaten te houden. Is het duurder, dan betaal je dus wel belasting. Ook producten die onder de categorie  Essential Items vallen hebben geen belastingtarief in New York. Er zijn dus nog redelijk wat mogelijkheden om toch belastingvrij te winkelen.

Adverteren

Sommige winkelketens in New York adverteren dat ze tax-free zijn. Pas goed op voor oplichting, want dit is niet altijd het geval. In sommige gevallen hoef je inderdaad niet zelf de belasting te betalen en verrekend de winkel het verschil zelf.

Vliegveld

Als je na je prachtige trip in New York op het vliegveld komt, dan zijn er ook nog verschillende tax-free shops waar je je laatste dollars kunt uitgeven. Koop bijvoorbeeld parfum, sieraden of kleding. En zijn de dollars op? Geen nood, je kunt ook altijd betalen met je creditcard. Let op het vliegveld wel altijd goed op. Het gaat vaak om vele exclusieve merken en hoewel je geen btw betaalt, is het natuurlijk wel altijd de vraag of je niet hetzelfde product van een goedkoper merk zou willen hebben.