Taxi New York

Taxi/De taxi’s van New York zijn wereldberoemd. En het is ook nog eens een prima vervoermiddel voor in de enorme stad. Hoe zit het nou eigenlijk met de taxi in New York?

New York

Zelf met een auto rijden door New York is niet een heel slim plan. De stad is erg druk en de parkeerplaatsen zijn enorm duur. Op sommige plekken betaal je meer dan tien dollar per uur. Daarbij is de kans ook nog eens aanwezig dat er helemaal geen vrije parkeerplekken in de buurt zijn. Dit is vooral vaak het geval in de buurt van bekende bezienswaardigheden. Een betere optie is om te kiezen voor de taxi.

Taxi in New York

De taxi in New York staat ook wel bekend als de Yellow Cab. Toch zijn er ook andere taxi’s, zoals zwarte. De yellow cab is de goedkoopste taxi en hierbij weet je ook precies wat je van tevoren moet betalen. Het basistarief voor de taxi is 2,50 dollar en elke drie blokken komt er 50 cent bij. De andere taxi’s zijn een stuk duurder, dus het is zonde om hier gebruik van te maken.

Hoe vind je een taxi?

Bij het JFK vliegveld staan er sowieso altijd een groot aantal taxi’s waar je zo in kunt stappen. Ook bij grote bezienswaardigheden kun je plekken hebben waar veel taxi’s staan en rijden. In het algemeen geldt dat je altijd een taxi kunt aanhouden vanaf de stoep. Dit kan wanneer het bordje verlicht is. Sommige chauffeurs nemen liever alleen lange ritten aan en maken liever geen korte ritjes. Hier moet je je echter niks van aantrekken.

Waar je rekening mee moet houden

Het is verstandig om pas te zeggen waar je heen wilt, wanneer je in de taxi zit. De chauffeur mag je dan namelijk niet weigeren. Het komt wel eens voor dat een chauffeur je wel weigert wanneer je nog niet in de taxi zit, bijvoorbeeld omdat het te dichtbij is en daardoor weinig geld oplevert. Het is daarbij gebruikelijk dat je niet een precies adres aangeeft, maar een kruising waar je afgezet wilt worden. De taxichauffeur kan dan altijd nog uitleggen hoe je ergens moet komen, wanneer je dat zelf niet goed weet.

Andere mogelijkheden

De taxi in New York is een prima vervoersmiddel, maar wanneer je er veel gebruik van wilt maken, kunnen de prijzen toch hoog oplopen. In dat geval kun je wellicht beter kiezen voor de metro. Je hebt namelijk speciale weekkaarten en je kunt dan onbeperkt gebruik maken van de metro, de hele week lang.