Times Square

Times Square/Times Square is het beroemdste plein in New York. Iedereen kent het plein wel uit films en series. Vrijwel alle toeristen willen hier dus zeker eens heen tijdens een bezoekje aan New York. Je kunt Times Square vinden in Manhattan.

Geschiedenis Times Square

Times Square heette eerder Longacre Square. In 1904 werd de bouw voltooid van het voormalige hoofdkantoor van de krant The New York Times. Er werd besloten om het plein te vernoemen naar deze krant. In de jaren tachtig ging het een tijd een stuk minder goed met Times Square. Het plein werd toen slecht onderhouden. In de jaren negentig werkten de overheid en lokale ondernemers samen om er weer een prachtig plein van te maken, zoals we het tegenwoordig kennen.

Times Square

Times Square staat vooral bekend om de elektronische billboards. Je kunt er meer dan vijftig vinden in en bij Times Square. Enkele bekende gebouwen bij Times Square zijn Times Square Tower, Bank of America Tower, New York Times Tower, The Orion en Brill Building. Het is de moete waard om Times Square zowel overdag als ’s avonds te bezoeken. De vele lichtjes zorgen ervoor dat het plein er weer compleet anders uitziet als het donker is.

Winkelen bij Times Square

Op Times Square en in de omgeving ervan zijn er erg veel winkels waar je lekker kunt shoppen. Er zijn ook een aantal bijzondere winkels. Zo heb je M&M’s World. Een winkel die volledig in het teken staat van de chocoladesnoepjes. Koop ze in alle denkbare kleuren, of koop leuke spulletjes zoals knuffels, boeken en tassen waar M&M’s op staan. Ook leuk is de Disney Store. Een winkel met werkelijk alles van Disney wat je maar kunt bedenken.

Theater bezoeken

Vlakbij Times Square vind je Broadway, met talloze theaters waar je terecht kunt voor een leuke voorstelling. Vooral de musicals hier zijn immens populair en eigenlijk kun je New York niet bezoeken zonder naar Broadway geweest te zijn. Het is trouwens wel verstandig om de kaartjes voor een voorstelling ruim van tevoren reserveert. Het zou zonde zijn als het al is uitverkocht en je dus helemaal niets kunt bekijken.

Times Square bezoeken

Times Square kun je heel gemakkelijk bezoeken. Je kunt er met de bus komen, maar er zijn ook verschillende metro’s die naar Times Square gaan. Je kunt vanuit vrijwel elke hoek in New York een rechtstreekse metroverbinding vinden naar Times Square. Een taxi kan natuurlijk ook altijd, maar je moet niet vergeten dat deze in New York aan de dure kant zijn.