Top of the rock

De meeste toeristen in New York gaan naar het Empire State Building voor een prachtig uitzicht over de stad, maar je kunt er ook voor kiezen om naar Top of the rock te gaan. Vanaf hier heb je niet alleen een mooi uitzicht over de stad, maar kijk je ook nog eens op het empire state building.

Top of the rock

Top of the rock vind je op de zeventigste verdieping van Rockefeller Plaza, één van de gebouwen van Rockefeller Center in Manhattan. Je staat hier in de buitenlucht en hebt hierdoor een panoramisch uitzicht om je heen. Je hebt een prachtig uitzicht en volgens sommige kenners van New York is het uitzicht hier mooier dan vanaf het Empire State Building. Dit komt omdat je lager bij de grond zit en zicht hebt op het wereldberoemde Empire State Building.

Uitzicht

Vanaf Top of the rock heb je voornamelijk uitzicht op de wijk Manhattan en op het Central Park. Je kunt hier pas echt goed zien hoe groot het stadspark van New York werkelijk is. Er zijn tevens verschillende verrekijkers waar je gebruik van kunt maken om meer details te kunnen zien. Dee verrekijkers kosten wel wat geld, dus zorg dat je muntgeld bij je hebt wanneer je hierheen gaat.

De kosten?

De prijs van een kaartje voor Top of the rock is 27 dollar voor volwassenen. Kinderen betalen 17 dollar. Het is ook mogelijk om een combiticket te kopen. Dit is de Rock-pass. Behalve het prachtige uitzicht op de stad, kun je ook een rondleiding krijgen in hert Rockefeller Center. Je kunt dit van tevoren online al boeken en je kunt dan ook precies aangeven wanneer je het gebouw wilt bezoeken, maar dit is niet verplicht. Het is ook mogelijk om bij het gebouw zelf een entreekaartje te kopen. Overigens valt Top of the Rock ook onder de New York Citypass (net als het Empire State building trouwens), dus je kunt ook voordelig meerdere bezienswaardigheden in één keer bekijken tegen een zeer scherpe prijs. Deze Citypass kun je bij Top of the rock kopen, maar ook bij één van de andere bezienswaardigheden die je kunt bezoeken met de Citypass.

Hoe kom je er?

Top of the rock kun je het beste bereiken met het openbaar vervoer. Er is een groot metrostation vlakbij te vinden, waar sowieso de treinen B, D, F en M komen. Deze treinen komen hier dagelijks en met grote regelmaat. Met de auto kun je er ook wel komen, maar parkeren in de directe omgeving is ontzettend prijzig. Dit wordt dan ook afgeraden om te doen.