Uitverkoop New York

Bij New York denken veel mensen direct aan het winkelen. Logisch, want het winkelaanbod in New York is enorm groot en dankzij de lage dollarkoers kun je flink profiteren van leuke koopjes. Helemaal leuk is natuurlijk de uitverkoop, al moet je dan ook goed opletten!

Winkelen in New York

New York is een echte winkelstad. Er zijn geweldige winkelbuurten en niet voor niks wordt er geregeld gezegd: ‘vind je het niet New York? Dan vind je het nergens’. Het winkelen in New York is een echte happening. Iets dat je gewoon eens meegemaakt moet hebben. Veel mensen komen speciaal voor de shopervaring naar de stad en hopen flink veel geld te gaan besparen. Dat kan natuurlijk nog beter wanneer je gebruik maakt van de uitverkoop.

Uitverkoop in New York

De traditionele uitverkoop vindt altijd plaats in januari en in juni. Dit zijn in New York dan vaak ook drukke maanden als het gaat om toeristen die komen winkelen en je moet er écht rekening mee houden dat de kans groot is dat er al veel is uitverkocht. Rond feestdagen is er ook vaak uitverkoop, bijvoorbeeld de dagen na een officiële feestdag. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Thanksgiving of Kerstmis. Sommige winkels hebben nog wel eens extra uitverkoop.

Pas op voor oplichting

Pas op wanneer er op de etalageruiten geen bedragen of kortingspercentages zijn. Pas ook heel goed op bij woorden zoals Going out of business of Last Days. Vaak is dit helemaal niet het geval en in veel gevallen is er zelfs helemaal geen uitverkoop en krijg je geen korting op producten (hoewel winkeliers dit soms wel graag zo willen laten lijken). Het is ook raadzaam om alert te blijven bij elektronicawinkels rondom Times Square. Winkels daar staan bekend om hun gedrag. Koop daarom alleen maar elektronica in de originele verpakking en zorg dat je ook altijd een garantiebewijs en een bon krijgt.

Voordelen uitverkoop

Ondanks dat de kans op oplichting wel aanwezig is wanneer je in New York op koopjes jaagt, heeft de uitverkoop natuurlijk ook enorme voordelen. Zo bespaar je erg veel geld. Soms kunnen kortingen wel oplopen tot zeker zeventig procent. Tel daarbij de lage dollarkoers op en je weet zeker dat je een goede deal hebt gemaakt. Daarbij is het tijdens de uitverkoop altijd erg druk en hoewel dat vervelend kan zijn vanwege de lange wachtrijen, het is wel erg gezellig en sfeervol. Veel mensen zijn dol op de sfeer die in New York hangt tijdens de uitverkoop.