Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld, ook wel bekend als Statue of Liberty, is waarschijnlijk wel hét boegbeeld van New York. Een bezoek aan New York is volgens veel toeristen niet compleet als je niet naar dit bijzondere beeld bent geweest.

Statue of Liberty Express Cruise

Vrijheidsbeeld/
Explore New York Harbor on a one-hour commentated cruise with fantastic views of the Statue of Liberty, Manhattan Skyline and Brooklyn Bridge. Learn about New York's history while seeing the sights and getting an overview of this world-famous city. Meer informatie, prijzen en beschikbaarheid

Statue of Liberty Evening Cruise

Vrijheidsbeeld/
Unwind as you watch the sun set over the world's most beautiful skyline on this 1-hour cruise aboard an iconic water taxi. Sail along and experience the Statue of Liberty, the Brooklyn Bridge and lower Manhattan with the calm of the evening sky. Bekijk meer informatie, prijzen en beschikbaarheid 

 

Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld was een cadeau van Frankrijk aan de Verenigde Staten en is ontworpen door Frédéric Bartholdi. In eerste instantie was het bedoeld als vuurtoren in het Suezkanaal, maar de overheid van Egypte kon het niet betalen. Daarom is besloten het aan Amerika te schenken. In 1886 werd het in New York geplaatst. De sokkel werd bedacht door een Amerikaanse architect en de kroon van het Vrijheidsbeeld bevat zeven punten. Deze punten staan ieder voor een continent in de wereld.

Nationaal monument

In 1924 werd het Vrijheidsbeeld vernoemd tot nationaal monument. Het eiland waar het Vrijheidsbeeld op staat is in 1965 ook tot nationaal monument vernoemd. Het vrijheidsbeeld staat sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Gesloten

Het Vrijheidsbeeld is een tijdje gesloten geweest voor publiek. In 2001 werd het Vrijheidsbeeld gesloten vanwege de terroristische aanslagen in New York. Daarna zijn er enkele onderhoudswerkzaamheden geweest. Op het moment is het wel weer mogelijk het Vrijheidsbeeld te bezoeken.

Vertrekplaatsen

Er zijn twee verschillende vertrekplaatsen om met de ferry naar het Vrijheidsbeeld te reizen. Vanuit New York kun je de ferry pakken in Battery Park. Dit park is gemakkelijk te bereiken met de metro of de bus. Een andere mogelijkheid om naar het Vrijheidsbeeld te gaan is vanuit de staat New Jersey. Je vertrekt dan vanaf het Liberty State Park. Vanaf beide vertrekpunten pak je de ferry.

Het Vrijheidsbeeld bezoeken

Wanneer je met de ferry naar het Vrijheidsbeeld gaat, kun je zowel Liberty Island als Ellis Island bezoeken. Ook is het mogelijk om het Vrijheidsbeeld in te mogen. Je kunt tot aan de Kroon komen. In het Vrijheidsbeeld is tevens een museum dat bezocht kan worden. Het is mogelijk om een speciale audiotour aan te schaffen. Je krijgt dan een echte tour over de beide eilanden en leert meer over het Vrijheidsbeeld en de geschiedenis ervan. De audiotour is beschikbaar in verschillende talen, maar helaas niet in het Nederlands.

Tickets reserveren

Het is mogelijk om vooraf tickets te reserveren. Dit kan online worden geregeld. Bij het reserveren kun je een datum en tijdstip aangeven waarop je naar het Vrijheidsbeeld wilt. Je kunt ook meteen de audiotour reserveren, maar deze kun je ook ter plaatse aanschaffen. Het reserveren van tickets is niet verplicht, maar wel heel verstandig. Zo weet je tenminste zeker dat je mee kunt gaan met de ferry en het Vrijheidsbeeld kunt bezoeken.

Waar je rekening mee moet houden

Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent om met de ferry mee te gaan. Je zult een behoorlijke tijd in de wachtrij staan. Doorgaans moet je rekening houden met een half uur tot drie kwartier. Iedereen moet door een metaaldetector uit veiligheidsoverwegingen. Dit neemt veel tijd in beslag. Zorg dat je geen scherpe voorwerpen bij je hebt, want dit voorkomt een hoop rompslomp. Houd er ook rekening mee dat grote tassen niet zijn toegestaan. Kleine handtassen mag je wel meenemen aan boord van de ferry.

Ga terug naar de New York hoofdpagina