Wall Street

Wall Street/Wall Street is de bekendste straat in Lower Manhattan. Dit is de straat die toch wel het middelpunt van New York vormt. Veel mensen kennen de straat voornamelijk vanwege de financiële wereld.

Over Wall Street

Wall Street is een wereldberoemde straat. Oorspronkelijk werd deze straat de Waal Straat genoemd. Deze naam komt nog uit de periode van de Nederlandse kolonisten. Waarom de straat precies zo werd genoemd is niet helemaal bekend. Wel weten we dat de naam werd veranderd naar Wall Street toen de Nederlandse kolonisten de straat overdroegen aan de Engelsen. Wall Street is ongeveer 800 meter lang.

New York Stock Exchange

Het is mogelijk om dagelijks een gratis rondleiding te krijgen bij de New York Stock Exchange. Elke doordeweekse dag worden hier tickets voor weggegeven. Vanaf 8.45 uur ’s ochtends kun je deze gratis tickets krijgen bij 20 Broad Street. De New York Stock Exchange is dagelijks geopend tussen 9.00 en 16.30 uur.  Tijdens deze interessante rondleiding kom je meer te weten over de beurs in Wall Street.

Federal Hall

Federal Hall is een historisch gebouw op Wall Street. Dit was het huidige Capitool en president Washington heeft hier nog gezeteld. Tegenwoordig is het een monumentaal gebouw en in het gebouw is een museum gevestigd. Het museum is gratis toegankelijk, behalve op nationale feestdagen. Dan kun je er een rondleiding krijgen en mee te weten komen over het gebouw.

Gebouwen

In Wall Street en de directe omgeving hiervan vind je veel enorme gebouwen. Hierbij kun je denken aan 1. Wallstreet. Deze wolkenkrabber is ruim honderd meter hoog. Ook 60. Wallsteet is een immens gebouw dat meteen opvalt. Logisch, want het is zo’n 227 meter hoog. Behalve de wolkenkrabbers zijn er echter ook nog wat bijzondere monumenten in deze straat. Zo heb je bijvoorbeeld de Trinity Church, een kerk die is gebouwd in 1845 en kun je natuurlijk de new York Stock Exchange en Federal Hall bezoeken.

Hoe kom je er?

Wall Street kun je heel goed bereiken met de metro. Er zijn maar liefst drie metrostations in de buurt. Dit zijn de stations Wall Street (Broadway-Seventh Avenue Line), Wall Street (Lexington Avenue Line) en Broad Street (Nassau Street Line). Je zou ook de taxi kunnen nemen, maar deze is meestal wel iets duurder dan de metro. Heb je een huurauto, dan kun je deze beter thuislaten. Parkeren in  of in de buurt van – Wall Street is alles behalve makkelijk en kan ontzettend duur zijn.