Williamsburg

Williamsburg is een wijk in New York die in het noorden van Brooklyn ligt. De wijk staat bekend om de hipsters en rockcultuur. Er zijn veel kunstenaars te vinden in dit gedeelte van de stad en het kan daardoor al leuk zijn om Williamsburg eens te bekijken.

Geschiedenis Williamsburg

In 1638 werd het gebied gekocht door Nederlandse kolonisten en werd Boswijck genoemd. Later veranderde dit in Bushwick. Het gebied werd vooral veel gebruikt voor de landbouw. In 1827 werd de naam gewijzigd naar Williamsburg. In 1898 werd besloten dat Williamsburg een gedeelte moest worden van New York. In 1903 werd de brug van Williamsburg geopend en kwamen er veel immigranten naar het gebied. Williamsburg kreeg toen een echte opmars. Tegenwoordig kun je Williamsburg zien als een kunstwijk. Er wonen daarbij erg veel mensen die in Manhattan werken.

Williamsburg Bridge

De Williamsburg Bridge is een brug van Williamsburg naar Manhattan. De bouw hiervan begon al in 1896 en tijdens de bouw was het de grootste hangbrug op aarde. In 1903 werd de brug geopend en dit was het moment dat Williamsburg een stuk populairder werd. De brug vormt een prima decor voor prachtige foto’s en mag dus zeker niet overgeslagen worden tijdens een bezoek aan New York.

Gebouwen

In Williamsburg vind je enkele bijzondere gebouwen. Hierbij kun je denken aan Kings County Savings Bank en de Williamsburg Houses, die een moderne uitstraling hebben. Er zijn verschillende grote architecten geweest die het straatbeeld van Williamsburg op hun naam hebben.

Voor toeristen?

Er zijn in Williamsburg maar weinig echte bezienswaardigheden en daarom zijn er veel toeristen die deze wijk overslaan. Hierdoor kun je echter wel het echte New York leren kennen en bekijken hoe de mensen hier leven. Het kan ook erg leuk zijn om door de straten van deze wijk te kijken en juist te letten op kleine schoonheden. Natuurlijk kun je ook een van de vele ateliers bekijken.

Openbaar vervoer

In Williamsburg zijn een aantal metrostations en dus kun je gemakkelijk in deze wijk komen. Je kunt er ook voor kiezen om een taxi te nemen. Deze zijn in New Tork erg betaalbaar, maar doorgaans wel duurder dan de metro. Heb je een huurauto, dan kun je ook wel met de auto naar Williamsburg gaan. Parkeren zou geen probleem moeten zijn, maar is – net als overal in New York – wel erg duur. Het is dan ook niet heel verstandig om met de auto te komen naar deze wijk.