Niagara Falls

Niagara Falls/De Niagara Falls horen bij de grootste watervallen ter wereld. Dit natuurwonder ligt op de grens van Amerika en Canada. Het ligt in de Amerikaanse staat New York. Jaarlijks komen er miljoenen toeristen naar deze watervallen om zelf te zien hoe prachtig ze zijn.

De Niagara Falls

De Niagara Falls bestaat uit drie watervallen en deze hebben een verloop van 60 meter. 60 meter is niet veel, maar omdat de watervallen zo breed zijn en er erg veel water afvalt, is het alsnog een spectaculair natuurwonder. Het is mogelijk een boottocht te maken, zodat je de Niagara Falls van wel heel dichtbij kunt bekijken. De boot wordt Maid of the Mist genoemd. Houd er rekening mee dat je tijdens deze boottocht nat kunt worden. Tegen extra betaling kun je regenkleding kopen voor op de boot.

Horseshoe Falls

Horseshoe Falls is de grootste waterval bij Niagara Falls. Deze waterval heeft een breedte van 671 meter en 53 meter hoog. Zo’n 90 procent van al het water dat van de Niagara Falls valt, valt van deze waterval. De waterval heeft de naam te danken aan de vorm. Horseshoe Falls heeft namelijk een ronde vorm, dat doet denken aan een hoefijzer. De waterval ligt voor het grootste gedeelte in Canada en niet in de Verenigde Staten. De meeste toeristen komen naar de Niagara Falls voor dit natuurwonder.

American Falls

American Falls is een waterval die volledig in Amerika ligt. De waterval is ongeveer 253 meter breed en is 21 meter hoog. Hoewel het niet de grootste waterval is van de Niagara Falls is het zeker de moeite waard om deze te bekijken. De waterval is namelijk erg indrukwekkend om te zien.

Bridal Veil Falls

De Bridal Veil Falls is de kleinste waterval bij de Niagara Falls. De waterval is slechts 17 meter breed en het verval van het water is 55 meter. Het water valt in twee delen naar beneden. De waterval valt misschien niet meteen op door de twee andere grote watervallen, maar kan toch voor mooie foto’s zorgen.

Canada en Amerika

Zoals gezegd liggen de Niagara Falls in zowel Amerika als in Canada. Voor veel toeristen is dit een plek waar ze even de grens over gaan zodat ze toch kunnen zeggen dat ze in beide landen zijn geweest. Let wel op: voor een bezoek aan Amerika heb je een visum nodig, dus wanneer je in Canada verblijft en naar Amerika gaat, moet je dit van tevoren wel online hebben geregeld. Wanneer je van Amerika naar Canada gaat levert dit doorgaans minder problemen op.