Oakland

Oakland/Oakland is een voorstad van San Francisco en is een ideale uitvalbasis om even op vakantie te gaan en tot rust te komen. Veel mensen verblijven er, zodat ze gemakkelijk naar San Francisco  kunnen gaan. Oakland zelf heeft echter ook nog best veel te bieden.

Over Oakland

Oakland was in eerste instantie het gebied van Ohlone Indianen. In 1772 werd het een Spaans grondgebied en werden er de eerste gebouwen gebouwd. In 1852 is de stad Oakland gesticht. De stad is verbonden met San Francisco via de Bay Bridge en hierdoor gaan veel toeristen naar Oakland wanneer ze naar San Francisco willen. Een trip naar de overkant is namelijk snel gemaakt.

Bezienswaardigheden in Oakland

Oakland heeft een aantal leuke bezienswaardigheden. Zo is het stadhuis een echte must om te zien. Het is gebouwd tussen 1910 en 1914 en het gebouw staat op de lijst van historische monumenten in Amerika. Het was het eerste hoge overheidsgebouw van het land. Er zijn ook interessante parken in de stad, zoals Preservation Park en LakeSide Park. Met de kinderen kun je naar de Oakland Zoo en als je wilt zijn er ook genoeg musea om te bezoeken.

Uitstapje maken naar San Francisco

Je hoeft alleen maar de Bay Bridge over te gaan en dan ben je in San Francisco. En deze stad heeft veel prachtige bezienswaardigheden. Zo heb je er de wereldberoemde Golden Gate Bridge en het eiland Alcatraz dat je zeker eens bezocht moet hebben. Op Fisherman’s Wharf kun je de zeeleeuwen zien en lekker uit eten gaan. Tevens zijn er veel leuke musea, zoals het Exploratorium, waar je met kinderen heen kunt gaan. Winkelen kan ook heel goed in deze stad en dit kun je het beste downtown doen.

Vervoer in Oakland

In Oakland is het handig om een huurauto te hebben. In Oakland zelf is wel openbaar vervoer, maar dit is niet zo goed geregeld als bijvoorbeeld in San Francisco. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is met de auto naar San Francisco gaan en vanaf hier het openbaar vervoer gebruiken.

Hotels Oakland

In Oakland heb je veel leuke hotels waar je kunt verblijven. Bedenk van tevoren wat je belangrijk vindt en welke faciliteiten je graag wilt. Wil je ook een huurauto? Check dan of er parkeermogelijkheden bij het hotel aanwezig zijn. Online kun je hotels met elkaar vergelijken en zo bepalen of het voldoet aan jouw eisen. Lees ook altijd de reacties van mensen die er eerder hebben overnacht, zodat je zeker weet of het geschikt voor je is.