Vakantie Oklahoma City

Oklahoma City/Oklahoma City is de hoofdstad van de gelijknamige staat in Amerika. De meeste mensen korten de stad af als Oklahoma of OC. De stad is gesticht in 1889 en hierdoor kun je aardig wat historie tegenkomen. Wat vooral opvallend is, is dat je veel overblijfselen zult zien van de originele bewoners van Amerika. Oklahoma City is een bijzondere stad die je eens gezien moet hebben.

Bezienswaardigheden in Oklahoma City

De skyline van Oklahoma City wordt gekenmerkt door bijzondere gebouwen. Zo heb je de Devon Tower, van ruim 250 meter hoog en de Chase Tower van 150 meter hoog. Mooi is ook om langs de oevers van de Oklahoma rivier te wandelen en te genieten van de mooie natuur. Wil je de legendarische Route 66 zien? Huur dan een auto of motor en maak een rit. Route 66 ligt in de buurt van Oklahoma City en je kunt zelf ervaren hoe de bekendste snelweg van Amerika rijdt.

Attracties in Oklahoma City

Oklahoma City heeft diverse attracties. Wil je een dagje naar een pretpark? Dan heb je het Frontier City Theme Park waar je heen kunt gaan. Dit pretpark staat helemaal in het teken van het Wilde Westen. De attracties die er zijn, zijn wat standaard, maar daardoor niet minder leuk. Of ga eens naar de Oklahoma City Zoo. In deze dierentuin vind je erg veel diversiteit. Zo heb je een vlindertuin, maar ook een savanne en er zijn zelfs talloze vissen te bewonderen. Ook heel indrukwekkend is Myriad Botanical Garden. Deze botanische tuin is niet heel groot, maar wel erg divers. Behalve planten vind je er zelfs wat bijzondere kunstwerken.

Musea

In Oklahoma heb je ongeveer tien musea die je kunt bezoeken. Dit zijn er niet heel veel, maar toch bieden ze genoeg diversiteit. Interessante musea zijn bijvoorbeeld Science Museum of Oklahoma, Oklahoma City Museum of Art en het National Cowboy & Western Heritage Museum. De meeste musea zijn niet heel duur en dit kan dus een prima uitstapje zijn.

Winkelen

Wanneer je wilt winkelen tijdens je vakantie in Oklahoma City, dan kun je terecht in Downtown Oklahoma City. Misschien wil je eens een echt Amerikaans winkelcentrum zien. Je kunt dan naar Crossroad Mall, Northpark Mall en Sooner Mall. De winkels in deze winkelcentra zijn erg divers en er is voor ieder wat wils. Ook erg leuk is dat er in Oklahoma City met regelmaat Garage Sales worden gehouden. Op internet kun je precies zien waar deze Garage Sales zijn.

Uitgaan in Oklahoma City

Oklahoma City is een stad waar ontzettend veel bioscopen zijn. Er is zelfs een drive-in bioscoop en veel mensen willen dit toch eens proberen. Natuurlijk kun je ook gewoon een avondje naar een café of dansclub. Als je geluk hebt zijn er live optredens waar je bj aanwezig kunt zijn. In Oklahoma City heb je ook nog eens diverse festivals, zoals het Bricktown Blues & BBQ Festival, het Norman's Jazz in June Concerts en het Edmond Jazz & Blues Festival.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Oklahoma City is helaas niet heel goed geregeld. Er zijn wel bussen en taxi’s, maar echt praktisch is het niet. Daarom wordt toeristen ook aangeraden om een auto te huren en zo de stad te verkennen. Zoek van tevoren vooral goed uit waar je kunt parkeren. Vrijwel overal kost het parkeren geld, maar de bedragen kunnen flink van elkaar verschillen. Zo heb je dagprijzen van vier dollar, maar er zijn ook parkeerplaatsen waar je per uur moet betalen.